Luister Live

Eerste schijf geldzinzameling naar Rode Kruis

20 juli 2021 - 12:21

De crowdfundingsactie die de Stad Gent vrijdag lanceerde heeft zijn effect niet gemist. Op enkele dagen tijd is er via stad.gent/genthelptnoodweer al 79.000 euro ingezameld, en de teller blijft nog oplopen. De Stad zal de eerste schijf van 79.000 euro alvast doorstorten aan het Rode Kruis.

Gentenaars die zich als vrijwilliger willen opgeven, kunnen terecht op de website van het Rode Kruis. Er is ook veel vraag naar hoe goederen kunnen worden gedoneerd. Hier vraagt het Rode kruis om nog even geduld te hebben tot de noden in kaart gebracht zijn.

De Stad Gent vroeg haar logiessector – de B&Bs, hotels en hostels – om kinderen en hun families op te vangen die getroffen zijn door de watersnood in ons land vorige week. Op die manier kunnen kinderen onder begeleiding van een familielid even op adem komen na de ramp. Families kunnen tijdelijk overnachten in een van de hotels of B&Bs in de stad. De stad trekt 15.000 euro uit om deze opvang mogelijk te maken. De Stad Gent en haar logiessector doen dit aanbod via het Rode Kruis, dat instaat voor de nationale coördinatie van de ramp.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

robbie williams

millennium
05:29

The Weekend

Blinding lights
05:25

Faith Evans

Mesmerized (Freemasons Radio Edit)
05:22

Daryl Hall & John Oates

I can't go for that
05:18

Vaya Con Dios

Just a friend of mine