Kubo verzekert AA Gent van Europees voetbal na overwinning op Club Brugge

Voetbal

1A: Play Off 1
Club Brugge – AA Gent 0-1

Speeldag 10

Voor AA Gent was dit een heel belangrijke wedstrijd. Met een overwinning op het veld van Club Brugge waren ze immers zeker van Europees voetbal volgend seizoen. Club Brugge had op zijn beurt niets meer te verliezen. Blauw-Zwart werd vorig weekend kampioen door gelijk te spelen op het veld van Standard de Liège.

Weinig opwinding in de eerste helft

De eerste helft zorgde niet meteen voor veel spektakel. Club Brugge had duidelijk de kampioenenviering nog in de benen en AA Gent kon het balbezit niet omzetten in concreet doelgevaar.

Blauw-Zwart kwam voor het half uur iets beter in de wedstrijd. Mechele kon koppen op doel maar Kalinic had geen moeite met deze poging. Kort nadien kreeg Vanaken wat ruimte maar zijn trap was te zwak om de Kroatische doelman te verschalken. Na een fout van Denswil wist Gigot, met een op maat getrapte vrije trap, Kubo te bereiken. De snelle Japanner haalde de bal schitterend uit de lucht, twijfelde niet en schoot het leer naast de uitkomende Horvath in doel. Na het doelpunt kon AA Gent standhouden en gingen beide ploegen rusten met een 0-1.

De buffalo’s houden de 0-1 voorsprong vast

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Jaremtsjoek. De aanvaller uit Oekraïne zag zijn afgeweken schot op het dak van het doel vallen. Kort na de Gentse poging kreeg de thuisploeg enkele kansen om de gelijkmaker te maken. Zowel Cools, Vossen als Poulain lieten het na om te scoren. Cools kreeg heel wat ruimte en haalde uit naar doel. Kalinic kon de bal met de vingertoppen nog over de kooi tikken. Een paar minuten later kopte Vossen een niet te missen kans naast het doel. Poulain kon dan weer weglopen van zijn rechtstreekse verdediger maar de Fransman kopte al duikend over.

De bezoekers kreunden maar kraakten niet onder de Brugse druk en konden de score bijna verdubbelen met een vlijmscherpe counter. Met nog een kwartier te spelen kreeg Andrijasevic de kans om AA Gent op 0-2 te zetten maar de Kroaat miste. Kort erna werd Kubo mooi aangespeeld in de zestien. De doelpuntenmaker kwam opnieuw oog in oog met Horvath maar zag zijn schot tegen de Amerikaanse keeper gaan. De bal kreeg daardoor nog een curve en viel op de deklat.

Met nog enkele minuten te voetballen was de energietank bij Club Brugge helemaal leeg en kon AA Gent makkelijk de voorsprong behouden. Zo eindigde de wedstrijd op 0-1.

Door deze overwinning eindigen de Buffalo’s op plaats vier in het klassement van Play Off 1 en hebben ze zich geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League.