Luister Live

Meer toezicht in Kalkense Meersen

24 maart 2020 - 14:02

Er is meer toezicht van politie in de Kalkense Meersen. Dit natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare.

De Kalkense Meersen, maar ook andere natuurgebieden, vormen deze dagen voor veel mensen een ideaal gebied om even te ontspannen of om te wandelen. Dat mag, mits dat er rekening gehouden wordt met enkele voorschriften.

Men mag enkel wandelen of fietsen in gezinsverband of alleen. Wanneer men anderen tegenkomt moet men 2 meter afstand van elkaar houden. wanneer dat niet kan omdat er teveel volk is, dan gaat men beter terug naar huis. Kinderen mogen niet op de speeltuigen spelen. Wandelaars moeten op de paden blijven want het broedseizoen is begonnen en de dieren hebben rust nodig. In de Kalkense Meersen hebben vooral de Gallowayrunderen last van de toenemende drukte.

Natuurpunt Scheldeland vraagt uitdrukkelijk om de regels te respecteren. De lokale politie werd alvast gevraagd om meer toezicht te doen. Wanneer er teveel overtredingen vastgesteld worden, gaat het gebied dicht.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Lenny Kravitz

Believe
03:56

Bob Marley

Is this love
03:52

Kylie Minogue

Can't get you out of my head
03:49

Saint John

Roses
03:45

Bon Jovi

It's My Life