Luister Live

Oostakker: Herinrichting Antwerpsesteenweg uitgesteld

20 februari 2021 - 15:32

De werken voor de herinrichting van het Kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Orchideestraat, richting R4, in Oostakker is met enkele maanden uitgesteld.

Het kruispunt wordt heringericht met veilige fietspaden, veilige fietsoversteken, een conflictvrije verkeersregeling en dat op een manier dat de verkeerssituatie overzichtelijk is. Met de vergunning op zak stond AWV klaar om aan de werken te beginnen.

In augustus van dit jaar, en niet zoals eerder gecommuniceerd in maart 2021, starten de nutsmaatschappijen met het vernieuwen van de leidingen aan het knooppunt R4 – Antwerpsesteenweg. Die wijziging is vooral een gevolg van de COVID19-pandemie die voor vertraging zorgde in de uitvoering van alle werven van de nutsmaatschappijen. Doordat eerdere werven vertraging opliepen, schuift nu ook de werf in Oostakker verder op in de planning.

Omdat de wegen- en rioleringswerken pas na de nutswerken kunnen beginnen, wijzigt ook die timing. De werken aan de weg en riolering zullen niet eerder dan in maart 2022 van start kunnen gaan. Ze zullen 2 jaar duren. Als alles verder volgens planning kan verlopen en de weersomstandigheden goed zijn, moet de vernieuwing van het knooppunt in het voorjaar van 2024 klaar zijn.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Laid Back

Bakerman
18:22

Maroon 5

Beautiful mistakes (met Megan Thee Stallion)
18:18

Axelle Red

Naive
18:14

Robert Palmer

Addicted To Love
18:08

Dua Lipa

Love again