Luister Live

Paul De Moor lanceert Het Fietsboek

11 oktober 2020 - 17:22

De Wetterse schrijver Paul De Moor heeft zijn jongste boek, ‘Het Fietsboek’ voorgesteld. Het is een bicyclettebijbel vol met weetjes over ‘de mooiste uitvinding ooit’.

De guitige tekeningen in het boek komen van de Amsterdamse Wendy Panders. Zij illustreerde de al even fijne en door humor doorspekte verhalen die Paul neerschreef in het boek. Hij schetst de geschiedenis van de fiets waarin zowat alle soorten fietsen aan bod komen. De sappige verhalen verwijzen ook naar het gebruik ervan en de maatschappelijke betekenis van de uitvinding. Zo was de fiets van onschatbaar belang voor de emancipatie van de vrouw. Voordien waren zij gehuld in strakke corsetten en in lange rokken. Om te fietsen moesten zij aangepaste kledij dragen. Ze veroverden dank zij de fiets hun vrijheid.

Het boek vroeg jarenlang researchwerk. Paul denkt er nu ook aan om ploegleider te worden van een wielerpeloton van dames met clublokaal in het Posthotel op het Stationsplein van Wetteren. Illustratrice Kaatje Vermeire is alvast het eerste lid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Jaap Reesema & Pommelien Thijs

Nu we niet meer praten
20:06

Axel Bauer

Cargo
20:03

Tears For Fears

Advice For The Young At Heart
19:59

5napback

Hoe kon ik zo dom zijn (met Metejoor)
19:56

REM

Pop Song 89