Luister Live

Reuzengrote muurschildering in Nieuw Gent

- 2 februari 2020 - 14:19

In de wijk Nieuw Gent werkte de Spaanse kunstenaar Slim Safont tien dagen lang aan een muurschildering op de zijgevel van een woning. Hij deed dat tussendoor, want hij was op vakantie in ons land.

“Deze muur is geïnspireerd op een foto van lokale kinderen, genomen door een lokale fotograaf op het jaarlijkse buurtfestival,” vertelt Rick Molyneux van Wallin’. “Deze tekening vertegewoordigt de nieuwe wind die door het gebied waait met nieuwe energie,, nieuwe hoop en natuurlijk nieuwe epische muren. Via dit project zijn we van plan de stigmatisering waar de buurtbewoners moeten mee afrekenen, op te heffen en een positieve verandering te brengen”.

Eerder deed Wallin’ iets gelijkaardigs voor de Basisschool De Panda in Nieuw Gent. Wallin’ is een organisatie die gespecialiseerd is in projecten en events waar graffiti en street art centraal staan. In samenwerking met lokale, nationale en internationale artiesten willen ze via kunst het straatbeeld opfleuren en levendig maken. Daarnaast werkt Wallin’ ook op maat gemaakte projecten uit voor private huizen, voor de stad of bedrijven.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Foreigner

I Don't Want To Live Without You
04:53

Carly Simon

You're So Vain
04:49

Ayla Dunes

This road
04:45

Not real presence

Chiki Chika
04:42

Christophe

Aline