Luister Live

Vaccinatiecentra Wetteren en Wachtebeke blijven draaien

8 april 2021 - 15:01

Gedurende een maand wordt het AstraZeneca-vaccin enkel toegediend aan mensen van 56 jaar of ouder. dat heeft een beperkte invloed op de vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke.

Momenteel is vooral de oudere bevolking nog aan de beurt “We vaccineren momenteel vooral zeventigers,” zegt programmamanager Sanne Vandromme. “Zij mogen nog steeds het AstraZeneca-vaccin toegediend krijgen. De vaccinatiecentra blijven dus draaien en vallen zeker niet stil”.

Eerstelijnszone Scheldekracht benadrukt dat de vastgestelde bijwerking bijzonder zeldzaam is en de kans om het virus op te lopen nog steeds veel groter is.

Er staat in Wetteren en Wachtebeke wel nog een aantal mensen ingepland die jonger zijn dan 56 voor een AstraZeneca-vaccin. Day is een beperkt aantal. Het gaat hierbij vooral om zorgprofessionals. Voor hen worden maatregelen getroffen. “Het vaccinatiecentrum probeert om deze mensen te vaccineren met een Pfizer-vaccin in de plaats, of hen zo snel mogelijk een nieuwe afspraak te geven, deze keer met het Pfizer-vaccin. Wanneer de persoon zelf geen bezwaren heeft tegen het AstraZeneca-vaccin, kan die zijn geplande vaccin nog steeds krijgen”.

Wie jonger is dan 56 en later deze maand ingepland staat voor een AstraZeneca-vaccin, krijgt een annulatiebrief. Wie al een eerste prik met AstraZeneca kreeg en in mei of juni een tweede prik moet krijgen, kan voorlopig enkel afwachten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Klein Orkest

Over De Muur
11:21

Dream Academy

The love parade
11:17

Bruce Hornsby & The Range

The way it is
11:11

Suzanne Vega

Book Of Dreams
11:08

DJ Licious

Hope