Luister Live

Verbod op afhaal of levering door niet-professionelen

4 november 2020 - 20:42

Vanaf maandag 9 november 2020 mogen er op het grondgebied van Oost-Vlaanderen geen occasionele niet-commerciële verkopen aan huis of door middel van levering of afhaal meer georganiseerd worden, als deze niet (voor)bereid, geleverd en/of afgehaald worden door een professionele aanbieder.

Dat heeft gouverneur Carina Van Cauter beslist na overleg met medische experten en de burgemeesters, waarvan sommigen al een gelijkaardig verbod oplegden in hun stad of gemeente.

“Uiteraard besef ik dat we hiermee de acties van heel wat verenigingen beperken”, zegt gouverneur Van Cauter. “Maar we zitten vandaag in een fase waarbij het aantal ingenomen ziekenhuisbedden blijft stijgen. De piek ligt naar alle waarschijnlijk nog minstens 10 dagen voor ons. In deze context moeten we onze contacten drastisch verminderen. Hoe goed bedoeld ook, de acties van verenigingen zorgen opnieuw voor heel wat extra contacten tussen de leden van de vereniging en bij het leveren en/of afhalen.”

Als de verkoop georganiseerd wordt door een professionele aanbieder, dan kan deze wel plaatsvinden. “Professionele aanbieders hebben hier ervaring mee en kunnen de veiligheid van zo’n verkoop garanderen.”

Het besluit van de gouverneur geldt al zeker t.e.m. 13 december 2020, net als de verstrengde lockdown, die door het federaal overlegcomité werd aangekondigd.

De gouverneur maakt een uitzondering voor bedelingen- en afhalingen georganiseerd door de lokale overheid of door humanitaire organisaties in het kader van humanitaire hulp voor mensen in precaire situaties. Deze organisaties moeten uiteraard de nationale corona-maatregelen nauwgezet
volgen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Terence Trent d'Arby

Sign Your Name
17:38

Ray Dalton

In my bones
17:35

Michel Delpech

Pour un flirt
17:29

Robert Palmer

Johnny & Mary
17:25

Soulsister

Locks And Keys