Luister Live

Verbreding N42 in Gijzenzele voorlopig goedgekeurd

- 16 mei 2020 - 14:28

Het gewestelijke ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de N42 tussen Oombergen en Wetteren is voorlopig goedgekeurd. De laatste stap voor de herinrichting van deze drukke gewestweg wordt het openbaar onderzoek dat nu kan gehouden worden.

Dit is het startsein voor het oplossen van één van de belangrijkste verkeersknooppunten in Zottegem en omstreken. De herinrichting zal vooral opvallen op het grondgebied van Gijzenzele. In de nieuwe plannen valt op dat de piste van een nieuwe weg richting E40 in Wetteren verlaten werd en dat er in Gijzenzele een carpoolparking komt met een capaciteit van 170 wagens.

De N42 is al jaren een knelpunt voor automobilisten die de E40 verlaten via de afrit Wetteren, richting Zottegem. Met de herinrichting van de huidige gewestweg wil de Vlaamse Regering een oplossing bieden aan de moeilijke verkeersdoorstroming. Om het aantal onteigeningen en de hinder voor de omgeving maximaal te beperken en het aansnijden van nieuwe open ruimte te voorkomen, is gekozen om voor een herinrichting van de weg op het bestaande tracé.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

4 non blondes

What's Up
03:41

Prince

Kiss
03:36

Killing Joke

Love Like Blood
03:33

Lewis Capaldi

Someone you loved
03:28

Foreigner

I Don't Want To Live Without You