Luister Live

Vrouw valt passanten aan met mes

- 3 februari 2020 - 13:15

Zondagnamiddag deed er zich een reeks steekincidenten voor in Mariakerke en Gent. Op drie verschillende locaties werden in totaal vier personen aangevallen met een mes.

Het eerste slachtoffer, een 26-jarige man uit Lievegem, werd omstreeks 15.55 uur neergestoken in de Oranjeboomstraat in Mariakerke en verkeerde zondagavond in levensgevaar. Omstreeks 16.05 uur werd een 37-jarige vrouw neergestoken in de Korte Rijakkerstraat in Mariakerke. Het slachtoffer raakte ernstig gewond maar verkeert niet in levensgevaar. Omstreeks 16.15 uur werden in de Bevrijdingslaan in Gent nog twee passanten aanvallen met een mes. Het betreft twee mannen van respectievelijk 45 en 52 jaar. Eén van hen verkeerde zondagavond nog in levensgevaar.

De politie werd verwittigd en kon de verdachte van al deze incidenten in de Bevrijdingslaan ontwapenen met een schot in de hand. Het betreft een 26-jarige vrouw uit Gent. De verdachte werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Nadien werd ze overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor. De vrouw werd gearresteerd en zal op vordering van het parket OVL worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent op verdenking van moordpoging. Het parket vraagt de aanhouding. Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw een terroristisch motief had.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paul Young

Come Back And Stay
02:53

REM

Losing my religion
02:50

Grace

Freedom
02:46

Fleetwood Mac

Gypsy
02:42

Opus

Live is life