Luister Live

Wetterse band White Van Men: “Vroeger hadden we een hoog, smal wit busje en zo werd de naam geboren”

5 maart 2019 - 19:39

Met vier zijn ze, de mannen van White Van Men en ze bestaan intussen al zes jaar. Met Koen De Lange op zang en gitaar, gitarist Stijn Durinck, Adriaan Bauwens op drums en Mik Dutry op bas maakt de band het mooie weer in de elektronische bluesrock. “Maar voor radio’s maken we graag een uitzondering en spelen we een akoestisch setje,” lacht Koen. En zo geschiedde een live-set @ Radio Accent.

Voor de naam White Van Men vonden ze de inspiratie in een oud busje. “We hadden vroeger een smal, kort, hoog, wit busje dat vooral de eigenschap had om omver geblazen te worden. Bovendien staan white van men in Engeland bekend als ‘in-uw-gat-rijdende-agressieve-chauffeurs” en zo werd White Van Men geboren.”

De band probeert om zoveel mogelijk weg te gaan van de kerktoren. “We spelen graag in Limburg, Nederland, Duitsland,… “En White Van Men speelt ook enkel eigen nummers. “Vorig jaar hebben we heel wat nieuwe nummers gemaakt, nu hebben we terug nieuwe nummers die voor het podium klaar zijn. Een opname hebben we voorlopig nog niet vastgelegd. Als sterke live-band vinden we het moeilijker om opnames te maken in een studio.”

Herbeluister hieronder het interview en de live-set:

Volg de band via de website, facebook

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

William Pitt

City lights
12:18

Elton John

Cold heart (met Dua Lipa)
12:15

Sade

Paradise
12:11

Simple Minds

Glittering Prize
12:05

Ed Sheeran

Shivers