Luister Live

Yoga bij de politie Gent

30 januari 2020 - 13:25

Onder meer met behulp van interne yoga-trainers wil de lokale politie van Gent de slagkracht van het korps verhogen. Dat staat in het Zonaal veiligheidsplan voor de komende jaren.

Het versterken van de slagkracht wordt gerealiseerd door het versterken van de aanpak en bespreekbaarheid van emoties en stress die eigen zijn aan het beroep. Het gebeurt regelmatig dat politiemensen ingrijpende traumatiserende interventies beleven. Het korps voorziet daarom in een plek om de stress te reduceren. Dat kan door te werken aan een goede ademhaling en zelfreflectie.

Het is de bedoeling dat de medewerkers dit op zichzelf doen in de stille ruimte. Om hen die vaardigheid aan te leren, krijgen ze van erkende interne yoga-trainers enkele trainingen. Zo kunnen ze tot rust komen wanneer ze dat nodig hebben of dat wensen. Ze leren de techniek van zelfreflectie met het oog op het voorkomen van burn-out, een depressie of stress en een betere balans te vinden, wat door de druk die de job met zich meebrengt nogal vaak naar de achtergrond wordt geduwd.

Het politiekorps wil in de komende jaren ook aandacht geven aan het sStroomlijnen van de korpsbrede aanpak bij traumatische gebeurtenissen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Rolling Stones

Start Me Up
23:42

robbie williams

millennium
23:39

Rita Ora

Your Song
23:36

Faith Evans

Mesmerized (Freemasons Radio Edit)
23:32

Snow Patrol

Every Car You Chase