1.000 jaar Gontrode

Johan Van Bever
27 april 2023 - 9:05
1.000 jaar Gontrode

Op 23 april vond Erfgoeddag plaats op heel wat locaties in Vlaanderen. Ook in Melle organiseerde de dienst Archief en Erfgoed een activiteit rond het thema ‘Beestig’. Voor het eerst in jaren vond er in het straatje ‘Vinkeslag’ een traditionele vinkenzetting plaats (foto), georganiseerd in samenwerking met de algemene vinkeniersbond A.Vi.Bo.

Voor Melle en meerbepaald de deelgemeente Gontrode was dit meteen ook de aftrap van een feestjaar. Gespreid over 2023 en 2024 viert de gemeente immers het 1.000-jarig bestaan van Gontrode. In samenwerking met verschillende verenigingen, de provincie Oost-Vlaanderen en particulieren zetten de diensten Archief en Erfgoed en Cultuur in op een veelzijdig programma.

Een fotografieworkshop en -tentoonstellingen, erfgoed- en ambachttentoonstellingen, een natuurwandeling, nieuwe erfgoedwandelingen, lezingen over geschiedenis en natuur, concerten in het kader van 11 juli (Jelle Cleymans) en het Festival Van Vlaanderen (Jiska Lambrecht & Marco Sanna), een interburentornooi, de lancering van een publicatie over ‘Bedrijvig Gontrode’ en één over de geschiedenis van de parochie: door de activiteiten te spreiden over een heel jaar kon de organisatie een groot aanbod aan heel diverse activiteiten plannen.

Het jaar wordt afgesloten met een overzichtstentoonstelling over Gontrode.

Laatst gespeeld op Accent

14:17
cover of THE DINKY TOYS with You Smile At Me

THE DINKY TOYS

You Smile At Me
14:15
cover of BILLY PORTER with Baby Was A Dancer

BILLY PORTER

Baby Was A Dancer
14:11
cover of JUSTIN BIEBER, BIG SEAN with As Long As You Love Me

JUSTIN BIEBER, BIG SEAN

As Long As You Love Me
14:08
cover of GERS PARDOEL with Tokyo

GERS PARDOEL

Tokyo
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.