10 december 2021 : riolering Noordlaan – Verkeersveilige Nacht – Kerstpakketjes voor vluchtelingen

Johan Van Bever
9 december 2021 - 22:31
10 december 2021 : riolering Noordlaan – Verkeersveilige Nacht – Kerstpakketjes voor vluchtelingen

Er komt een riolerings- en wegenisproject voor de Noordlaan in Wetteren. Zo moet de wateroverlast bij hevige stortbuien tot het verleden behoren. Recent liep de Noordlaan meerdere malen onder water. Dat gebeurde telkens bij hevige stortbuien. De buurtbewoners vroegen de gemeente om maatregelen. Naast het ruimen van een gracht in de buurt kon de gemeente weinig doen. De Noordlaan is immers een gewestweg. Maar nu blijkt er toch schot in de zaak te komen. In haar budget heeft de gemeente nu 100.000 euro studiekosten ongeschreven voor de Noordlaan. De gemeente kreeg immers het positieve nieuws dat er groen licht komt om Aquafin een studiebureau te laten aanstellen om een wegenis- en rioleringsproject voor te bereiden. Die studiekosten vallen ten laste van de gemeente.

Op vrijdag 10 december vindt de 25e editie plaats van de Verkeersveilige Nacht in Oost-Vlaanderen. Op een honderdtal locaties zal vanaf vrijdagavond een 200-tal politieagenten controleren op snelheid, alcohol en drugsgebruik. Met het initiatief wil de gouverneur, samen met de federale en lokale politie de jaarlijkse BOB-campagne onder de aandacht brengen. Er is deze editie ook bijzondere aandacht voor drugsgebruik in het verkeer, al dan niet in combinatie met alcohol.

Swishing VZW zet zich in om voor Een Hart Voor Vluchtelingen en zamelt kledij en speelgoed in. Op 21 en 22 december zal de vzw, samen met een aantal kinderen, kerstpakketjes maken met al het speelgoed dat binnen kwam. Dat gebeurt in Gentbrugge als vervanging van een schoolweek die weg valt. Naast de donatie van materiaal is het ook fijn om geld te ontvangen. Dit wordt gebruikt om mensen onderdak te kunnen bieden en voor een meisjeshuis waar vrouwen ondergebracht die na een scheiding of mishandeling nergens anders heen kunnen. Daarnaast engageert Swishing zich ook voor re-integratie van mensen na een celstraf of een scheiding of na een periode van dakloosheid. Daarom wordt het gedoneerde speelgoed ook te koop gesteld.

Laatst gespeeld op Accent

07:36
cover of WALK THE MOON with Shut Up And Dance

WALK THE MOON

Shut Up And Dance
07:33
cover of AFROJACK & JAMES ARTHUR with Lose You

AFROJACK & JAMES ARTHUR

Lose You
07:29
cover of CELESTE with Stop This Flame

CELESTE

Stop This Flame
07:25
cover of RIHANNA with Lift Me Up

RIHANNA

Lift Me Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.