Toegankelijke bushaltes langs Rooigemlaan

Johan Van Bever
21 maart 2024 - 21:41
Toegankelijke bushaltes langs Rooigemlaan
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt twee bushaltes langs de Rooigemlaan (R40) in Gent. De bushaltes ‘Gent Malem (Rooigemlaan)’, ter hoogte van het kruispunt met de Drongensesteenweg (N466), worden in beide richtingen toegankelijk gemaakt.

De haltes krijgen een verhoogd perron en het fietspad loopt in de toekomst achter de halte zodat conflicten tussen fietsers en wachtende reizigers vermeden worden. De bushaltes zelf schuiven ook op. De halte richting Palinghuizen verschuift naar de overkant van het kruispunt en de halte richting Nieuwe Wandeling komt voorbij de Colruyt te liggen. De werken starten op maandag 8 april en duren tot en met vrijdag 26 april.

Er wordt gewerkt in twee fasen. Van 8 april tot 17 april is de halte richting Nieuwe Wandeling aan de beurt, van 17 tot 26 april wordt er gewerkt aan de halte richting Palinghuizen. Tijdens de volledige duur van de werken geldt er een parkeerverbod ter hoogte van de werfzone. Voetgangers kunnen de werfzone passeren aan de kant van de weg waar niet gewerkt wordt. Fietsers volgen een omleiding via nabijgelegen straten. Het openbaar vervoer kan tijdens de werken de bestaande bushaltes blijven gebruiken. Het gemotoriseerd verkeer rijdt ter hoogte van de werfzone op één rijstrook in plaats van twee.

Laatst gespeeld op Accent

16:53
cover of PITBULL & DOLLY PARTON with Powerful Women

PITBULL & DOLLY PARTON

Powerful Women
16:50
cover of CÉLINE DION with Pour Que Tu M

CÉLINE DION

Pour Que Tu M'Aimes Encore
16:46
cover of Vintage Culture, Maverick Sabre & Tom Breu with Weak

Vintage Culture, Maverick Sabre & Tom Breu

Weak
16:42
cover of PAULA ABDUL with Straight Up

PAULA ABDUL

Straight Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.