14 generatoren voor Oekraïne

Gepost door Johan Van Bever op 24 januari 2023 - 23:30

De inzamelactie van de Stad Gent heeft in totaal veertien generatoren opgeleverd. Die worden binnenkort naar Oekraïne gestuurd om onder meer gezinnen en scholen te helpen met hun energievoorziening. Ook andere Europese steden sturen generatoren.

In Oekraïne is belangrijke energie-infrastructuur ernstig beschadigd, waardoor veel gezinnen en bedrijven geen toegang meer hebben tot elektriciteit, verwarming en water. Daarom heeft de Stad Gent samen met andere Europese steden generatoren ingezameld voor onder meer gezinnen, scholen en ziekenhuizen.

De Stad Gent zamelde in eigen gelederen elf generatoren in, en ook de Gentse brandweer kwam over de brug met twee generatoren. Het gaat om kleinere exemplaren die bijvoorbeeld handig zijn om moeilijk te bereiken gebieden van stroom te voorzien. Het bedrijf Van de Calseyde BV doneerde een groter exemplaar dat ook geschikt is voor gevoelige elektronische apparatuur zoals computers en smartphones. Er wordt samengewerkt met BFAST om de generatoren naar Oekraïne te verzenden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Maxim Lany

Gravity
20:59

Mau P

Uuropener Welcome This is Airplay 01
20:56

AIRPLAY

meer info? facebook.com/airplaybe
20:56

AIRPLAY

meer info? facebook.com/airplaybe
20:56

AIRPLAY

meer info? facebook.com/airplaybe
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.