2 personen aangehouden voor incident Vlasmarkt

Johan Van Bever
19 februari 2024 - 18:55
2 personen aangehouden voor incident Vlasmarkt

Een jonge twintiger uit Gent werd zondagochtend 18 februari levensgevaarlijk gewond bij een gewelddadig incident op de Vlasmarkt. De man uit het Gentse werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zes personen werden gearresteerd en twee personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Rond 6u in de ochtend van zondag 18 februari kreeg de politie van Gent de oproep dat er een gewelddadig incident was voorgevallen op de Vlasmarkt, ter hoogte van café Bar Des Amis. Daarbij zouden meerdere personen betrokken zijn.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een man van 22 jaar messteken in het been had en pepperspray in de ogen had gekregen. Hierop vluchtte hij naar een nabijgelegen eetplaats. De politie heeft de man ter plaatse eerste hulp toegediend en hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Intussen verkeert hij niet meer in levensgevaar. Er was ook een andere man lichtgewond.

De verdachten vluchtten weg met een voertuig dat niet veel later tot stilstand werd gebracht door de politie. Zes verdachten, vier mannen en twee vrouwen uit het Gentse, werden gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Op maandag 19 februari werden twee van die verdachten voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besloot om hen aan te houden.

Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding is van het incident.

Laatst gespeeld op Accent

00:38
cover of ZOMBIE NATION with Kernkraft 400

ZOMBIE NATION

Kernkraft 400
00:35
cover of SNAVS with La Guitarra

SNAVS

La Guitarra
00:31
cover of NALIN & KANE with Open Your Eyes

NALIN & KANE

Open Your Eyes
00:28
cover of ELEVVEN with The Distance

ELEVVEN

The Distance
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.