Chiro Serskamp rent tegen Kanker: “We willen graag meedoen aan de duizend kilometer”

20 september 2018 - 22:57 | auteur: Fabian Tack

Toen de editie van 2016 zo een overweldigend succes bleek, besloot de leidingsploeg van Chiro Serskamp, gesteund door ex-leiding en Bouwfonds, om op 30 september 2018 een tweede aflossingsmarathon te organiseren voor ‘Kom op tegen Kanker’. Leidsters Silke en Siska moedigen luisteraars aan om hun beste beentje voor te komen zetten en hen op weg te helpen naar de 1000km. “Het zijn rondjes van 2,5km en dus voor iedereen toegankelijk, niet enkel de ervaren lopers. Iedereen kan deelnemen.” En laten we eerlijk zijn, voor het goede doel, is deelnemen belangrijker dan winnen.

De vorige editie van de aflossingsmarathon bezorgde de jeugdwerking van Kom op tegen Kanker een onvergetelijk weekend, toen zij met de jongeren naar de Efteling konden. Dit jaar zet de Chiro in op een groter doel: de 1000km van Kom op tegen Kanker. Elk Hemelvaartweekend fietsen dan duizenden zielgenoten samen ten voordele van de strijd tegen kanker.

Aflossingsmarathon

De bedoeling is, zoals het woord zelf al zegt, dat je een marathon loopt. En dat doe je niet alleen. “Je loopt in een team van maximaal acht personen. Het team beslist zelf wie wanneer loopt. We hebben rondjes van 2,5km. Dat zorgt ervoor dat het voor iedereen toegankelijk is, dus niet enkel voor ervaren lopers. Iedereen kan komen deelnemen.” Inschrijven kan via de website van het evenement, http://www.werun4you2.be/

Randanimatie

En met ‘iedereen kan deelnemen’, bedoelen ze ook iedereen. Naast de marathon, kunnen ook kinderen en honden hun energie kwijt op een voor hen voorziene run. De kleuters en kinderen van het eerste leerjaar trappen de spits af met een honderdtal meter, terwijl de kinderen uit het zesde leerjaar het vuur uit hun sloffen zullen lopen op de 800m lange kidsrun. “De honden rennen netjes naast hun baasjes een rondje van het gewone parcours, om af te sluiten met een speciaal hindernissenparcours. Ook is er verder nog randanimatie voorzien in de vorm van springkastelen en een schminkstand.” Ook aan de supporters is gedacht met verscheidene eet- en drankstandjes.

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DAVID BOWIE

Let's Dance
19:38

CAMILA CABELLO

Don't Go Yet
19:35

WILLY WILLIAM

Trompeta
19:31

THE WEEKND

Save Your Tears
19:28

BLACK EYED PEAS SHAKIRA & DAVID GUETTA

Don't You Worry
Bekijk meer platen