3e Réveil op het kerkhof: “Levensverhalen over bekende Wetteraars en breekbare muziek”

Fabian Tack
30 oktober 2018 - 10:18
3e Réveil op het kerkhof: “Levensverhalen over bekende Wetteraars en breekbare muziek”

Op donderdag 1 november is het weer zover en herdenken we massaal de doden. “Het is voor velen een ambetante dag,” vertelt Tijl De Bock, Toerismecoördinator van gemeente Wetteren. “Wij proberen met Réveil de mensen toch te doen uitkijken naar 1 november met mooie verhalen en muziek op het kerkhof.”

Réveil wordt op verschillende plekken in Vlaanderen georganiseerd en ook in Wetteren vindt het voor de derde keer plaats. “We kijken terug op twee mooie edities waarbij we telkens zo’n 300 personen samen hebben gekregen.” Vorig jaar konden mensen genieten van de tonen van Senne Guns, dit jaar werd gekozen voor de breekbare stemmen van Shana Oyen en Wim van Poucke.”Ik werd weggeblazen door hun stemgeluid op de 11 juli viering. Ze passen dan ook perfect in het kader van 1 november. Samen met Eric De Kesel zullen ze enkele nummers, zoals Leave a Light On van Tom Walker, brengen.”

Daarnaast zullen ook drie levensverhalen van bekende Wetteraars worden verteld. “Zo wordt het verhaal over Otorongo, de bekende indiaan uit de jeugdserie ‘Johan en de Alverman’ maar ook het verhaal over Alice, de vrouwelijke taxichauffeur die wel van een bolleke hield, en het levensverhaal over Gustaaf Van den Abeele, de eerste Wetterse gesneuvelde soldaat uit WOI verteld.”

Réveil vindt plaats op het centrale kerkhof aan de Achttien Augustuslaan in Wetteren. “Iedereen is welkom om 17u, de mensen zullen worden opgedeeld in groepjes waar een acteur hen naar een graf zal begeleiden waar een verhaal zal verteld worden. We roepen mensen ook op om lichtjes mee te nemen.”

Herbeluister hieronder het interview:

Meer info via de facebookpagina

Laatst gespeeld op Accent

16:49
cover of ROBIN SCHULZ, TOPIC FEAT. OAKS with One By One

ROBIN SCHULZ, TOPIC FEAT. OAKS

One By One
16:45
cover of DUSTY SPRINGFIELD with In Private

DUSTY SPRINGFIELD

In Private
16:41
cover of JOEL CORRY & MK FT. RITA ORA with Drinkin

JOEL CORRY & MK FT. RITA ORA

Drinkin'
16:38
cover of MODERN TALKING with You

MODERN TALKING

You're My Heart, You're My Soul
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.