3e Réveil op het kerkhof: “Levensverhalen over bekende Wetteraars en breekbare muziek”

30 oktober 2018 - 10:18 | auteur: Fabian Tack

Op donderdag 1 november is het weer zover en herdenken we massaal de doden. “Het is voor velen een ambetante dag,” vertelt Tijl De Bock, Toerismecoördinator van gemeente Wetteren. “Wij proberen met Réveil de mensen toch te doen uitkijken naar 1 november met mooie verhalen en muziek op het kerkhof.”

Réveil wordt op verschillende plekken in Vlaanderen georganiseerd en ook in Wetteren vindt het voor de derde keer plaats. “We kijken terug op twee mooie edities waarbij we telkens zo’n 300 personen samen hebben gekregen.” Vorig jaar konden mensen genieten van de tonen van Senne Guns, dit jaar werd gekozen voor de breekbare stemmen van Shana Oyen en Wim van Poucke.”Ik werd weggeblazen door hun stemgeluid op de 11 juli viering. Ze passen dan ook perfect in het kader van 1 november. Samen met Eric De Kesel zullen ze enkele nummers, zoals Leave a Light On van Tom Walker, brengen.”

Daarnaast zullen ook drie levensverhalen van bekende Wetteraars worden verteld. “Zo wordt het verhaal over Otorongo, de bekende indiaan uit de jeugdserie ‘Johan en de Alverman’ maar ook het verhaal over Alice, de vrouwelijke taxichauffeur die wel van een bolleke hield, en het levensverhaal over Gustaaf Van den Abeele, de eerste Wetterse gesneuvelde soldaat uit WOI verteld.”

Réveil vindt plaats op het centrale kerkhof aan de Achttien Augustuslaan in Wetteren. “Iedereen is welkom om 17u, de mensen zullen worden opgedeeld in groepjes waar een acteur hen naar een graf zal begeleiden waar een verhaal zal verteld worden. We roepen mensen ook op om lichtjes mee te nemen.”

Herbeluister hieronder het interview:

Meer info via de facebookpagina

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

POWFU, BEABADOOBEE

Death Bed (Coffee For Your Head)
17:30

MIKA

Yo Yo
17:26

MADONNA

La Isla Bonita
17:22

JAMES HYPE, MIGGY DELA ROSA

Ferrari
17:18

BASTILLE

Of The Night
Bekijk meer platen