59 besmettingen in WZC Schelderust Wetteren

Johan Van Bever
7 november 2020 - 15:32
59 besmettingen in WZC Schelderust Wetteren
Er zijn nu 38 besmettingen vastgesteld bij bewoners in het WZC Schelderust in de Wegvoeringstraat in Wetteren. Er zijn ook 21 personeelsleden besmet.
Het merendeel van de besmette personen stelt het relatief goed en heeft weinig tot geen symptomen. Jammer genoeg is ondertussen wel één van de besmette bewoners overleden en bevinden zich drie personen in het ziekenhuis. Van deze drie zouden er komende maandag waarschijnlijk al twee mogen terugkeren naar het WZC. Een aantal bewoners heeft de cohortafdeling ondertussen mogen verlaten en keerde terug naar hun vertrouwde kamer.
Op de afdeling “De Rozenlaan” is tijdelijk het systeem van kamerisolatie ingevoerd. Begin volgende week wordt iedere bewoner in die afdeling opnieuw getest. De overige afdelingen zijn coronavrij.
Bij de besmette personeelsleden vertonen de meesten slechts milde symptomen en voelen zich niet ziek. Een opsteker is ook dat volgende week de eerste medewerkers terugkomen uit quarantaine en dat zij weer aan de slag kunnen gaan.
De polyvalente zaal is nu ingericht om als extra cohortafdeling te kunnen werken. Dit voor het geval dat er een verdere stijging van besmettingen zou komen.

Laatst gespeeld op Accent

01:12
cover of TONEKING with Pneu

TONEKING

Pneu
01:06
cover of NETICS with R3D

NETICS

R3D
01:02
cover of TONE SELECTOR with Russian Roulette

TONE SELECTOR

Russian Roulette
00:59
cover of TIGA & KÖLSCH with Hand In Hand (Rebūke Remix)

TIGA & KÖLSCH

Hand In Hand (Rebūke Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.