600.000 bezoekers voor Lichtfestival

Johan Van Bever
5 februari 2024 - 12:36
600.000 bezoekers voor Lichtfestival

Het Lichtfestival Gent klokt na vijf dagen af op 600.000 bezoekers. Zowel de grote als de meer verdiepende werken vielen bij het publiek in de smaak. Publiekslievelingen waren onder meer de projecties in de Sleepstraat, het oplichtende waterscherm aan de Sint-Jorisbrug en de vuurvliegjes in het Baudelohof.

De laatste dag van het Lichtfestival zijn er 110.000 mensen naar Gent afgezakt om de lichtkunstwerken te bewonderen. In totaal zijn de afgelopen vijf dagen, van 31 januari tot en met 4 februari, 600.000 bezoekers naar Gent gekomen voor een bezoek aan het festival. Dat zijn er minder dan de vorige editie in 2021, toen er tijdens coronaperiode heel wat interesse was.

Op woensdag en donderdag waren het vooral inwoners van Gent en omliggende gemeenten die het festival een bezoekje brachten. De andere dagen kwamen dan weer opvallend meer bezoekers van buiten Gent en het buitenland. Door de lagere opkomst was er op veel momenten meer tijd om ten volle van de kunstwerken te genieten. Ook de ingetogen werken kwamen meer tot hun recht. De organisatie blikt dan ook tevreden terug.

Laatst gespeeld op Accent

05:23
cover of SUZAN & FREEK with Slapeloosheid

SUZAN & FREEK

Slapeloosheid
05:19
cover of BILLY JOEL with The River Of Dreams

BILLY JOEL

The River Of Dreams
05:17
cover of DASHA with Austin

DASHA

Austin
05:13
cover of GAVIN JAMES with The Book Of Love

GAVIN JAMES

The Book Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.