65 scholen strijden tegen honger in de klas

Johan Van Bever
16 maart 2023 - 0:25
65 scholen strijden tegen honger in de klas

65 scholen gaan al één jaar lang de strijd aan tegen honger in de klas

VZW Enchanté viert het éénjarig bestaan van hun project Brood(doos)nodig. Een gezonde maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen en zeker voor kinderen en jongeren want samen leren, spelen en je concentreren, valt zwaar op een lege maag.

Toch is een goed gevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend. In onze scholen zijn er (te veel!) leerlingen die met honger in de klas zitten. Brood(doos)nodig, een project van Enchanté vzw gaat ondertussen al een jaar lang de strijd aan met deze lege brooddozen. Vandaag zijn er reeds 65 brooddoosnodig scholen in het project gestapt. Om hen te bedanken en vooral in de verf te zetten dat met kleine initiatieven een groot verschil kan worden gemaakt vieren ze op 21 maart 2023 hun éénjarig bestaan met een event.

Brooddoosnodig is ontstaan uit een samenwerking van Enchanté vzw en Let Us om samen de lege brooddozen-problematiek aan te pakken.  Een aanzienlijk deel van de leerlingen zit met honger op de schoolbanken. Dat is niet alleen slecht voor hun gezondheid, het beïnvloedt ook hun schoolprestaties. Te weinig of ongezonde voeding zorgt namelijk voor concentratie- en slaapproblemen. Daarnaast heerst er een groot taboe én schaamte rond het thema. Het project Brood(doos)nodig wil komaf maken met honger in de klas én de thematiek rond voedselongelijkheid bespreekbaar maken.

Het project ging als pilootproject in Gent van start. Ondertussen zijn er ruim 65 brood(doos)nodigscholen verspreid over 9 steden. In Gent, Brussel, Sint-Truiden, Roeselare, Brugge, Leuven, Vilvoorde, Asse en Dendermonde werken wij reeds samen met scholen en steden om komaf te maken met honger in de klas.

Het zijn dan ook de drijvende krachten uit deze scholen en steden die nu in Gent samenkomen voor een feestelijke, verdiepende en leerrijke namiddag.

Laatst gespeeld op Accent

01:28
cover of QUADRAN with Eternally (Radio Mix)

QUADRAN

Eternally (Radio Mix)
01:22
cover of PAUL C with Can U Dance

PAUL C

Can U Dance
01:19
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
01:16
cover of JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN with Feel Alive

JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN

Feel Alive
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.