Twee verdachten van ladingdiefstallen opgepakt

Johan Van Bever
18 juni 2021 - 17:00
Twee verdachten van ladingdiefstallen opgepakt

Op donderdag 17 juni zijn in het Brusselse twee mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks ladingdiefstallen langs de autosnelwegen, onder meer in Nazareth. De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen nam ook een  wagen en vermoedelijke buit in beslag.

Op 25 maart 2021 wou de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen overgaan tot de controle van twee verdachte personen op de snelwegparking te Nazareth in de richting van Rijsel. De twee mannen namen echter te voet de vlucht en konden niet meer aangetroffen worden. Bij nazicht op de parking stelde men vast dat er in het dekzeil van een trailer een snede gemaakt werd, wat doet vermoeden dat er een poging tot ladingdiefstal geweest is.

Het parket van Oost-Vlaanderen gaf de opdracht aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen om dit feit verder te onderzoeken, te meer omdat er al eerder gelijkaardige diefstallen vastgesteld waren.

Op woensdag 16 juni heeft werden twee huiszoekingen uitgevoerd en twee verdachten opgepakt. Het betreft een 43-jarige man uit Schaarbeek en een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats, beiden met Albanese nationaliteit.

De verdachten waren mogelijks betrokken bij een 15-tal feiten van ladingdiefstal uit vrachtwagens, voornamelijk op snelwegparkings. De buit bij deze feiten betrof onder andere cosmetica, kookplaten, weegschalen, smartwatches en koffiezetapparaten.

Laatst gespeeld op Accent

00:22
cover of ALBERTO RUIZ X TOTI PEREIRA with Radars

ALBERTO RUIZ X TOTI PEREIRA

Radars
00:18
cover of BT with Mercury & Solace (helsloot Rmx)

BT

Mercury & Solace (helsloot Rmx)
00:15
cover of FIOCCO with Afflito

FIOCCO

Afflito
00:12
cover of GENESI with Everything You Have Done (Meduza Edit)

GENESI

Everything You Have Done (Meduza Edit)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.