Twee verdachten van ladingdiefstallen opgepakt

18 juni 2021 - 17:00 | auteur: Johan Van Bever

Op donderdag 17 juni zijn in het Brusselse twee mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks ladingdiefstallen langs de autosnelwegen, onder meer in Nazareth. De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen nam ook een  wagen en vermoedelijke buit in beslag.

Op 25 maart 2021 wou de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen overgaan tot de controle van twee verdachte personen op de snelwegparking te Nazareth in de richting van Rijsel. De twee mannen namen echter te voet de vlucht en konden niet meer aangetroffen worden. Bij nazicht op de parking stelde men vast dat er in het dekzeil van een trailer een snede gemaakt werd, wat doet vermoeden dat er een poging tot ladingdiefstal geweest is.

Het parket van Oost-Vlaanderen gaf de opdracht aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen om dit feit verder te onderzoeken, te meer omdat er al eerder gelijkaardige diefstallen vastgesteld waren.

Op woensdag 16 juni heeft werden twee huiszoekingen uitgevoerd en twee verdachten opgepakt. Het betreft een 43-jarige man uit Schaarbeek en een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats, beiden met Albanese nationaliteit.

De verdachten waren mogelijks betrokken bij een 15-tal feiten van ladingdiefstal uit vrachtwagens, voornamelijk op snelwegparkings. De buit bij deze feiten betrof onder andere cosmetica, kookplaten, weegschalen, smartwatches en koffiezetapparaten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ROXETTE

The Big L.
09:14

MICHAEL JACKSON

Black Or White
09:11

KRISTINE W

Feel What You Want
09:06

ISABELLE A

Ik Weet Wat Ik Wil
09:02

TALK TALK

It's My Life
Bekijk meer platen