8 december: UZ Gent – Brand Oordegem – Oranje fietsersbrug

Johan Van Bever
8 december 2021 - 6:30
8 december: UZ Gent – Brand Oordegem – Oranje fietsersbrug

Ondanks de vierde golf, zal het UZ Gent tijdens de kerstvakantie het aantal bedden op intensieve zorg met 20 procent verminderen. Op de verpleegafdeling zal 25% van de capaciteit sluiten. De directie wil met die beslissing de vakantie voor het zorgpersoneel garanderen. Zo wil men er voort zorgen dat de uitzonderlijke en langgerekte inspanning kan volgehouden worden. Iedereen mag zijn gepland verlof dat toegezegd was voor de vierde golf behouden. Momenteel zijn zo goed als alle 71 bedden op intensieve zorg ingenomen.

Dinsdag om 12.50 uur werd brand opgemerkt in de achterbouw van een rijwoning aan de Grote Steenweg in Oordegem. De achterbouw ging in de vlammen op. Dank zij de ruimte van het koertje tussen de achterbouw en het woonhuis bleef de woning gespaard van schade. De achterbouw is wel vernield. De oorzaak van de brand kon niet achterhaald worden. Meteen werd het naastgelegen kinderdagverblijf Knabbel en Babbel ontruimd. De kinderen, waarvan de meesten lagen te slapen, konden bij de buren terecht. De rook van de brand drong immers binnen in het kinderdagverblijf. De sterke brandgeur die er bleef hangen, noopte het kinderdagverblijf om de ouders te vragen de kinderen op te halen. Na een grondige verluchting kan het kinderdagverblijf woensdag weer normaal open zijn.

De fietsersbrug in Wetteren kreeg een oranje kleurtje om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen. Het idee om aan deze internationale actie deel te nemen komt van gemeenteraadslid Sofie Wijmeersch. Heel snel vond zij een aantal medestanders uit de gemeenteraad, het schepencollege en het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst om de actie ter plaatse nog eens te onderstrepen. De kabels op de fietsersbrug zullen de komende dagen oranje uitlichten. De bewustwordingscampagne loopt nog tot 10 december en startte al op 25 november. Zonta International is de trekker van de actie. Hun doel is om zoveel mogelijk gebouwen, pleinen, bruggen, winkels of andere locaties in het oranje te hullen van 25 november tot en met 10 december.

Laatst gespeeld op Accent

09:22
cover of LIVE with Overcome

LIVE

Overcome
09:17
cover of THE BEAUTIFUL SOUTH with Don

THE BEAUTIFUL SOUTH

Don't Marry Her
09:14
cover of GORKI with Soms vraagt een mens zich af

GORKI

Soms vraagt een mens zich af
09:10
cover of DR. ALBAN with Sing Hallelujah!

DR. ALBAN

Sing Hallelujah!
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.