8 op 10 keert volgende week terug naar café of restaurant

2 juni 2020 - 10:12 | auteur: Johan Van Bever

Aan de vooravond van de Nationale Veiligheidsraad blijkt uit een onderzoek van Edenred België bij 1.600 Ticket Restaurant gebruikers dat acht op de tien van plan is om naar een café of restaurant te gaan zodra die weer open gaan. De belangrijkste reden daarvoor: het plezier om familie of vrienden te ontmoeten in een andere omgeving dan thuis.

Hoewel uitbaters vrezen dat de heropeningsvoorwaarden de motivatie van de Belgen zal temperen, blijkt dat vier op de tien geen bijzondere eisen stelt betreffende de infrastructuur van het etablissement. Drie op de tien geeft ook aan nog steeds van een buitenterras te willen genieten.

Een opvallende andere reden waarom Belgen willen terugkeren naar de cafés en restaurants, is omdat ze de horecasector willen ondersteunen, die zwaar getroffen is door de coronacrisis.

Sommige Belgen (20%) wachten liever nog enkele weken alvorens terug te keren naar horecazaken. Daar hebben ze verschillende redenen voor, zoals de vrees dat de sfeer niet meer hetzelfde zal zijn als voorheen of dat de sanitaire maatregelen niet zullen worden gerespecteerd. De belangrijkste reden echter waarom sommige mensen niet onmiddellijk willen terugkeren, is dat ze fysiek contact zoveel mogelijk willen beperken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Roy Orbison

I Drove All Night
05:57

Bomfunk MC's

Freestyler
05:54

Christina Aguilera

Genie in a bottle
05:50

Barry White

My first my last my everything
05:47

Beatles

Let It Be
Bekijk meer platen