9,1% te snel op verkeersveilige dag

27 februari 2021 - 9:29 | auteur: Johan Van Bever

Tijdens de verkeersveilige dag van vrijdag werden in totaal 4.456 snelheidsovertredingen vastgesteld.

Het was de 25ste keer dat in Oost-Vlaanderen deze verkeersveilige dag werd georganiseerd. Op meer dan 130 plaatsen in de provincie voerden alle 27 lokale politiezones, de federale wegpolitie, de spoorwegpolitie en de scheepvaartpolitie de hele dag verschillende controles uit. Ook op de Wettersesteenweg in Bavegem werden controles uitgevoerd. Daar kwam de gouverneur, de procureur-generaal en burgemeesters Jenne De Potter en Tim De Knyf een kijkje nemen.

Het doel was om de weggebruikers te sensibiliseren en overtreders aan te pakken om op die manier de kans op ongevallen te beperken. Deze dag is een herinnering aan de zware kettingbotsing in Nazareth waarbij 10 doden en 56 zwaargewonden vielen. Er waren meer dan 200 wagens in het ongeval betrokken.

9,1% van de gecontroleerde voertuigen reed te snel. Dat is het hoogste percentage sinds 2016. Door de corona-maatregelen waren er minder auto’s op de baan maar die minder talrijk aanwezige chauffeurs hebben dus wel de neiging om sneller te rijden. Vijf overtreders moesten hun rijbewijs meteen inleveren. Opvallend is dat alle inbreuken werden vastgesteld bij een bemande controle. Bij de controles met onbemande camera’s liep niemand tegen de lamp.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

NATURAL BORN DEEJAYS

A Good Day
20:41

ROBIN SCHULZ, KIDDO

All We Got
20:39

JACK WINS

Live For Tonight
20:35

ZOE WEES

Control
20:32

TOM SANTA

Rainfall (Praise You)
Bekijk meer platen