Gentse basisscholen gaan in Code Rood

Johan Van Bever
2 februari 2021 - 11:14
Gentse basisscholen gaan in Code Rood

Het aantal besmettingen in de Gentse basisscholen is in de afgelopen week verdrievoudigd en ook de meer besmettelijke variant circuleert. Daarom is besloten dat alle scholen ten laatste op 8 februari moeten overschakelen op code rood. Voor het secundair verandert er niets.

Voor de scholen heeft dat enkele gevolgen. Activiteiten buiten de schoolmuren worden onmogelijk. Er worden geen warme maaltijden meer geserveerd. Het gebruik van niet-persoonlijk materiaal wordt beperkt tot het absolute minimum. Inschrijvingen verlopen enkel digitaal en er mogen geen opendeurdagen of rondleidingen gegeven worden. Er moet bijkomend gepoetst worden op de school. De medische experts vragen aan de schoolteams ook om op school het mondmasker in alle situaties te dragen, ook wanneer er afstand kan gehouden worden. Daarnast wordt gevraagd om extra alert te zijn wanneer volwassenen met elkaar in contact komen zoals in de leraarskamer of tijdens informele situaties. De ruimtes goed ventileren blijft cruciaal. Activiteiten vinden best in openlucht plaats.

Het gaat om een tijdelijke maatregel. De situatie wordt dagelijks geëvalueerd. Zodra dat mogelijk is, wordt er teruggeschakeld.

Laatst gespeeld op Accent

16:12
cover of CAMPBELL & ALCEMIST FEAT. CAITY BASER with Would You (Go To Bed With Me?)

CAMPBELL & ALCEMIST FEAT. CAITY BASER

Would You (Go To Bed With Me?)
16:08
cover of ANOUK with Girl

ANOUK

Girl
16:06
cover of LINKIN PARK with Friendly Fire

LINKIN PARK

Friendly Fire
16:01
cover of SHANIA TWAIN with You

SHANIA TWAIN

You're Still The One
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.