Luister Live

Aldi krijgt vergunning in Oosterzele

27 april 2021 - 6:20

De Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen heeft een omgevingsvergunning toegekend voor de bouw van een Aldi-filiaal op de hoek van de Houtemstraat met de N42.

De bedoeling is om de bestaande gebouwen te slopen en er een Aldi-vestiging te bouwen. Het is een dossier dat al enkele jaren aansleept. Op 24 april 2018 werd het bouwen van een Aldi winkel een eerste keer geweigerd door het college van burgemeester en schepenen. De aanvrager ging in beroep en dat werd door de Deputatie ingewilligd. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft vervolgens de beslissing van deputatie vernietigd. Het dossier werd ingetrokken door de aanvrager.

Er volgde een twee aanvraag. Het college van burgemeester en schepenen heeft toen in zitting van 15 september 2020 de omgevingsvergunning opnieuw geweigerd. Maar deze keer haalt de aanvrager het wel bij de Deputatie.

Het gemeentebestuur wil nog niet reageren en wacht de bespreking af op het volgende schepencollege, op dinsdag 27 april. Daar wordt dan beslist of de gemeente al dan niet in beroep gaat.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Laid Back

Bakerman
18:22

Maroon 5

Beautiful mistakes (met Megan Thee Stallion)
18:18

Axelle Red

Naive
18:14

Robert Palmer

Addicted To Love
18:08

Dua Lipa

Love again