Asfalteringswerken op Kennedylaan

Johan Van Bever
5 april 2023 - 23:13
Asfalteringswerken op Kennedylaan
Op maandag 17 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met asfalteringswerken op de John F. Kennedylaan (R4) in Gent. Ter hoogte van ArcelorMittal krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt, in beide rijrichtingen. Tijdens de werken volgen fietsers een korte omleiding, en gemotoriseerd verkeer rijdt over één versmalde rijstrook. Als alles vlot verloopt duren de werken anderhalve week.

Het wegdek op de John F. Kennedylaan wordt opgeknapt, ter hoogte van het bedrijventerrein van ArcelorMittal. In de rijrichting van Zelzate legt de aannemer een nieuwe laag asfalt aan over een afstand van 900 meter. In de andere rijrichting, richting Gent, komt er over een afstand van 250 meter nieuw asfalt. Met de nieuwe laag asfalt verbetert het rijcomfort.

Op maandag 17 april, na de paasvakantie, starten de werken. Als alles vlot verloopt, zijn de werken op dinsdagavond 25 april achter de rug. Het bedrijventerrein van ArcelorMittal blijft tijdens de werken wel steeds bereikbaar.

Tijdens de werken wordt de afslagstrook naar ArcelorMittal verkort, in de rijrichting van Gent. Op de afslagstrook geldt ook een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Van donderdag 20 tot en met dinsdag 25 april kan verkeer vanuit Gent ook niet linksaf naar het bedrijventerrein: de afslagstrook is dan afgesloten. Het verkeer rijdt daarom verder, tot aan de rotonde Cosmos. Aan de rotonde draaien ze om, richting Gent, om zo de verkorte afslagstrook richting ArcelorMittal te nemen. Op de John F. Kennedylaan rijdt het verkeer tijdens de werken op één rijstrook, in elke rijrichting, aan een verminderde snelheid van 50 km per uur.

Tijdens de werken volgen fietsers naar Zelzate een omleiding vanaf Sint-Kruis-Winkel via de Kattenhoekstraat, Albert De Smetstraat, Groenstraat, Walderdonk (N449), het fietspad naast en onder de rotonde en het dubbelrichtingsfietspad langs de John F. Kennedylaan (R4). Fietsers van Zelzate naar Gent ondervinden geen hinder van de werken. De fietsoversteek aan ArcelorMittal is tijdens de werken niet toegankelijk. Fietsers rijden om via de rotonde Cosmos. 

Laatst gespeeld op Accent

03:07
cover of DEEP BLUE SOMETHING with Breakfast At Tiffany

DEEP BLUE SOMETHING

Breakfast At Tiffany's
03:04
cover of SHOUSE with Won

SHOUSE

Won't Forget You
03:01
cover of OLLY ALEXANDER with Dizzy

OLLY ALEXANDER

Dizzy
02:58
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.