AWV houdt te weinig rekening met gemeente

20 mei 2021 - 16:30 | auteur: Johan Van Bever

De voltallige gemeenteraad van Wichelen stemt in met een motie voor betere samenwerking met AWV. “Het is een signaal na enkele incidenten,” zegt burgemeester Kenneth Taylor (Samen).

Na een jaar wegwerkzaamheden, eerst in Schellebelle en nu in Wichelen, is de emmer in Wichelen overgelopen. De samenwerking tussen de administratie van Wegen en Verkeer (AWV) en het lokaal bestuur liep niet van een leien dakje. Burgemeester Kenneth Taylor heeft een waslijst met slechte ervaringen.

De druppel die de emmer deed overlopen was de wegomleiding voor de werken in Wichelen. Die omleiding werd door de gemeente goedgekeurd en staat ook op de website van AWV. De borden werden echter verkeerd geplaatst. Dat gebeurde net voor het verlengde Hemelvaartweekend. Vier dagen lang kon niemand van het Agentschap of van de aannemer bereikt worden.

De gemeente wil nu dat er in de toekomst meer overleg komt tussen AWV, de aannemer en de gemeente. Keer op keer wordt de gemeente geconfronteerd met verrassende en eenzijdig genomen beslissingen die te weinig rekening houden met lokale aandachtspunten, klinkt het in de motie. Al te vaak verzanden pogingen om oplossingen te vinden in oeverloze discussies en krijgt de gemeente het gevoel dat verantwoordelijkheden van het Agentschap op het lokaal bestuur afgewimpeld worden.

De motie wordt nu verstuurd naar AWV zelf maar ook naar het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD), De Vereniging voor Steden en Gemeenten en naar het regionaal burgemeestersoverleg.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Axelle Red

A T√Ętons
06:35

Rocky Burnette

Tired Of Toein' The Line
06:33

Maksim

Alleen met mij
06:29

Doe Maar

1 Nacht Alleen
06:26

Michael Zager Band

Let's All Chant
Bekijk meer platen