Babyballers in De Warande Wetteren

23 augustus 2022 - 9:14 | auteur: Johan Van Bever

BabyBallers, een origineel concept waarbij kleuters en peuters vanaf 1,5 jaar tijdens een sportlesje geprikkeld worden om spelenderwijs te leren, wordt voortaan ook georganiseerd in de Warande in Wetteren, op woensdagnamiddag.

BabyBallers zet hiermee zijn groei in Vlaanderen verder en opent nu 8 extra locaties om zo op een totaal van 50 steden en gemeenten uit te komen waar BabyBallers op de agenda staat. Het sportief aanbod voor de allerkleinsten is bijzonder beperkt en daar speelt Sportskids vzw op in met een wekelijks terugkerend pleziermoment voor ouder en kind en met de bal als rode draad.

Twee jaar terug, in volle Coronatijd, kwam BabyBallers op de Vlaamse markt: een gezinssportactiviteit voor kleuters en peuters (van 1,5 tot 5 jaar) samen met één van de ouders.

Opvallend op vandaag is de veel terugkerende vraag of de begeleider altijd dezelfde moet zijn en of ook grootouders kunnen overnemen.

In het voorjaar 2022 was de tendens van meer grootouders die met hun kleinkind kwamen sporten al zichtbaar, het valt daarom te verwachten dat dit zich in het najaar nog manifester zal uiten. Ook in de U.K., het land van oorsprong van BabyBallers, wordt deze trend bevestigd.

Luc Deraedt, voorzitter: “We denken dat jonge ouders het zelf weer drukker hebben dan tijdens de Corona periode. Dat opa of oma dan het wekelijks sportmomentje (deels) overneemt is overigens helemaal geen probleem voor ons als organisatie. Mogelijks komen ook budgettaire redenen om de hoek kijken bij het fenomeen.  Grootouders hoeven overigens ook niet de grootste sporters te zijn om plezier te beleven bij onze activiteit, maar enthousiast meedoen is wel verlangd”.

Inschrijven voor BabyBallers kan via www.babyballers.be ; je betaalt € 149,- voor het najaar (sept-dec) en € 293,- voor het hele schooljaar. Gespreid betalen behoort tot de mogelijkheden en op de nieuw startende locaties kan nog gepolst worden naar de mogelijkheid voor een gratis proeflesje via info@sportskids.be.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DUA LIPA

Be The One
07:36

AMARI, NILS VAN ZANDT & MR. JIM

Show Your Love
07:32

SAM SMITH

How Do You Sleep?
07:29

ED SHEERAN

Shivers
07:25

JACK WINS

Live For Tonight
Bekijk meer platen