Babyballers in De Warande Wetteren

Johan Van Bever
23 augustus 2022 - 9:14
Babyballers in De Warande Wetteren

BabyBallers, een origineel concept waarbij kleuters en peuters vanaf 1,5 jaar tijdens een sportlesje geprikkeld worden om spelenderwijs te leren, wordt voortaan ook georganiseerd in de Warande in Wetteren, op woensdagnamiddag.

BabyBallers zet hiermee zijn groei in Vlaanderen verder en opent nu 8 extra locaties om zo op een totaal van 50 steden en gemeenten uit te komen waar BabyBallers op de agenda staat. Het sportief aanbod voor de allerkleinsten is bijzonder beperkt en daar speelt Sportskids vzw op in met een wekelijks terugkerend pleziermoment voor ouder en kind en met de bal als rode draad.

Twee jaar terug, in volle Coronatijd, kwam BabyBallers op de Vlaamse markt: een gezinssportactiviteit voor kleuters en peuters (van 1,5 tot 5 jaar) samen met één van de ouders.

Opvallend op vandaag is de veel terugkerende vraag of de begeleider altijd dezelfde moet zijn en of ook grootouders kunnen overnemen.

In het voorjaar 2022 was de tendens van meer grootouders die met hun kleinkind kwamen sporten al zichtbaar, het valt daarom te verwachten dat dit zich in het najaar nog manifester zal uiten. Ook in de U.K., het land van oorsprong van BabyBallers, wordt deze trend bevestigd.

Luc Deraedt, voorzitter: “We denken dat jonge ouders het zelf weer drukker hebben dan tijdens de Corona periode. Dat opa of oma dan het wekelijks sportmomentje (deels) overneemt is overigens helemaal geen probleem voor ons als organisatie. Mogelijks komen ook budgettaire redenen om de hoek kijken bij het fenomeen.  Grootouders hoeven overigens ook niet de grootste sporters te zijn om plezier te beleven bij onze activiteit, maar enthousiast meedoen is wel verlangd”.

Inschrijven voor BabyBallers kan via www.babyballers.be ; je betaalt € 149,- voor het najaar (sept-dec) en € 293,- voor het hele schooljaar. Gespreid betalen behoort tot de mogelijkheden en op de nieuw startende locaties kan nog gepolst worden naar de mogelijkheid voor een gratis proeflesje via info@sportskids.be.

Laatst gespeeld op Accent

05:49
cover of LAURENT WOLF with Walk The Line

LAURENT WOLF

Walk The Line
05:46
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
05:43
cover of GLENN CLAES with Sound Of Silence

GLENN CLAES

Sound Of Silence
05:41
cover of JAZZY with NRG

JAZZY

NRG
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.