Belgian Quo Band is terug met nieuwkomers: “Het is zeer intens, we stampen dag en nacht Status quo erin”

Fabian Tack
23 november 2018 - 7:58
Belgian Quo Band is terug met nieuwkomers: “Het is zeer intens, we stampen dag en nacht Status quo erin”

Belgian Quo Band is terug van weg geweest. De officieel erkende coverband van Status Quo heeft na 10 jaar optreden een jaar sabbat genomen. “We waren toe aan rust en moesten terug dingen uitzoeken. De rust heeft zeker deugd gedaan.”  

Met vier zijn ze dan, de Belgian Quo Band: Wesley de drummer, Lieve de bassist, Geert de ritmegitarist en Rik de gitarist. De laatste twee zijn nieuw: “We zijn op zoek gegaan naar twee nieuwe leden, want we zaten met de anderen niet echt meer op dezelfde golflengte, dat was niet makkelijk want wij zijn een echte tributeband. Het is niet alleen het coveren van de liedjes, maar echt de passie voelen en de bewegingen kunnen maken zoals Status Quo.”

“Mijn vrouw komt er gek van, maar ik denk dat we bijna op het punt staan waar we moeten zijn.” – Geert, ritmegitarist

Geert kan Lieve/Wesley enkel maar gelijk geven. Hij kwam erbij sinds september: “Het is zeer intens, ik ben de laatste tijd dag en nacht Status quo er steeds aan het instampen. Mijn vrouw komt er gek van, maar ik denk dat we bijna op het punt staan waar we moeten zijn. Binnenkort is er ook al het eerste concert, de klank en de sfeer zitten al goed.” Zegt Geert. Op de vraag of zijn vrouw hem nog niet naar zijn tuinhuis heeft gedreven geeft Geert de volgende reactie: “Ik zit ondertussen al boven”, lacht de man, “rijke mannen hebben hun mancave, ik heb een mancorner. Het is een kleintje en het is boven op de zolder, maar daar mag ik zoveel stampen als ik wil.” Aldus Geert.  Ook Rik, de gitarist, is nieuw. Voor Geert is hij in de coverband toegelaten: “Het loopt vrij vlot, want ik heb jaren lang Status Quo gespeeld en gekend.” Vertelt Rik. “Toch was het terug opfrissen. Zoals Geert daarnet zei: het is een tributeband dus het moet meer zijn dan alleen coveren.”

Tour de Flandres 

Belgian Quo Band komt na veel toeters en bellen terug. Over het hele land hadden ze 25 interviews gepland in één weekend: “We zijn natuurlijk niet overal live in de studio. We hebben ook enkele telefonische gesprekken. Ook reizen we doorheen België. Vandaag (17 november) begonnen we in Tielt en zullen we eindigen in Mol. Morgen beginnen we in Diksmuide, eindigen we ergens in Genk én keren we terug naar Izegem.” Stilletjes aan werkt de band ook naar hun eerste optreden toe: “Die staat gepland op 9 februari 2019 in de Europahallen van Tielt. Het is tijdens het Patersdreef en Paul Michiels is de headliner. Het is ook volledig gratis. Voor de rest zijn we alles nog aan het inplannen, maar daar zal over enkele weken meer duidelijkheid over zijn op onze website.” Naast de optredens in België zitten ze in het buitenland ook in de lift: “In Nederland draait alles goed en er zijn ook plannen om in Duitsland op te treden.”

Bekende jogger

De band heeft naar eigen zeggen geen directe contact met Status Quo: “We gaan naar optredens en we komen ze soms ook tegen. Deze zomer hebben we zelf een tourbus ingehuurd, een dubbeldekker, om enkele dagen hun tour te volgen. We hebben bijvoorbeeld per toeval de bassist Rhino onze bus al joggend zien passeren. Hij zwaaide even dus hij weet degelijk wel wie we zijn.  Wij staan ook op de website van Status Quo. Ze hebben een link van onze website op hun site gedeeld. Dus ze kennen ons wel.”

 

 

Laatst gespeeld op Accent

02:23
cover of MILEY CYRUS with Wrecking Ball

MILEY CYRUS

Wrecking Ball
02:19
cover of YOTHU YINDI with Treaty

YOTHU YINDI

Treaty
02:16
cover of DIMITRI VEGAS, CHAPTER & VERSE & GOODBOYS with Good For You

DIMITRI VEGAS, CHAPTER & VERSE & GOODBOYS

Good For You
02:13
cover of MAJOR LAZER, CAMILA CABELLO, QUAVO, TRAVIS SCOTT) with Know No Better

MAJOR LAZER, CAMILA CABELLO, QUAVO, TRAVIS SCOTT)

Know No Better
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.