Bende opgerold die cocaïne importeerde via Antwerpse haven

Johan Van Bever
8 maart 2024 - 23:19
Bende opgerold die cocaïne importeerde via Antwerpse haven

Op 6 maart 2024 voerde de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen 14 huiszoekingen uit in een onderzoek naar import van cocaïne via de Antwerpse haven. Twee ladingen, in totaal meer dan twee ton cocaïne, werden onderschept.  Acht verdachten zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter te Dendermonde.

Uit het eerste onderzoek bleek dat er containers met een deklading via de Antwerpse haven het land binnenkwamen, en vervolgens overgebracht werden naar een loods. Daar werd de cocaïne uit de container gehaald en verdeeld over de afnemers.

Verder onderzoek toonde aan dat de organisatie vermoedelijk beschikte over een reeks facilitators die hand- en spandiensten verleenden voor de uithaling van de drugs uit de containers. Zo waren er havenarbeiders die instonden voor het verplaatsen van containers, medewerkers die instonden voor de planning en toegang tot de haven, vrachtwagenchauffeurs om de containers te vervoeren, huurders van loodsen, …

Tijdens het onderzoek werd in het kader van dit dossier in de Antwerpse haven een container met 1,2 ton cocaïne onderschept. In Colombia kon de Douane een lading van 917 kg tegenhouden.

De FGP Oost-Vlaanderen heeft op 6 maart 2024, in samenwerking met de Lokale Politie Kruibeke/Temse, Lokale Politie WANO en FGP Antwerpen, 14 huiszoekingen uitgevoerd in Temse (4), Beveren (2), Antwerpen (2), Turnhout (2), Hemiksem, Wichelen, Zele en Berlaar. Hierbij werden 11 verdachten gearresteerd. Ze werden allen verhoord, waarna de onderzoeksrechter te Dendermonde besliste om acht personen te laten voorleiden. Deze werden alle acht onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De andere drie werden vrijgelaten.

Tijdens de huiszoekingen werd meer dan 50 000 euro in cash geld, drie vuurwapens en 15 blokken cocaïne aangetroffen.

Laatst gespeeld op Accent

00:38
cover of ZOMBIE NATION with Kernkraft 400

ZOMBIE NATION

Kernkraft 400
00:35
cover of SNAVS with La Guitarra

SNAVS

La Guitarra
00:31
cover of NALIN & KANE with Open Your Eyes

NALIN & KANE

Open Your Eyes
00:28
cover of ELEVVEN with The Distance

ELEVVEN

The Distance
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.