Bezoekerscentrum Sint-Baafskathedraal opent maandag

Johan Van Bever
26 maart 2021 - 16:21
Bezoekerscentrum Sint-Baafskathedraal opent maandag

Op maandag 29 maart opent het bezoekerscentrum van de Sint-Baafskathedraal de deuren voor het grote publiek. Tickets kunnen gereserveerd worden via de website van de Sint-baafskethedraal.

Het bezoek start in de crypte van de kathedraal, waar een persoonlijke virtuele digitale assistent de bezoeker van kapel naar kapel leidt. In elke kapel ziet men door de AR-bril of AR-tablet een tafereel; een virtuele, gecreëerde belevingslaag bovenop de bestaande omgeving. Deze ervaring wordt nog sterker door de koppeling aan levendige verhalen. Men ziet de bouwevolutie van de kathedraal, wordt teruggeflitst naar de tijd waarin het Lam Gods geschilderd werd, loopt rond in het atelier van van Eyck en bent getuige van alles wat dit topstuk doorheen de geschiedenis heeft moeten doorstaan.  Ook een beperkt aantal topstukken, waaronder het oudste document behorend aan de Sint-Baafskathedraal, het 9e eeuwse Evangelarium van Livinus en de grafsteen van Hubert van Eyck, maken deel uit van het bezoekersparcours in de crypte.


De vitrine voor het Lam Gods werd ontworpen als een robuuste klimaatkamer voor het veelluik. De vitrine, 6 m hoog en 100 m3 groot, staat opgesteld in de Sacramentskapel. Dat is de grootste, meest oostelijke kranskapel in de kooromgang van de Gentse Sint-Baafskathedraal en maakt deel uit van het parcours in het nieuwe bezoekerscentrum. In de vitrine staat het retabel op een altaar.

foto Cedric Verhelst

Laatst gespeeld op Accent

06:51
cover of ADELE with Oh My God

ADELE

Oh My God
06:47
cover of CÉLINE DION with That

CÉLINE DION

That's The Way It Is
06:45
cover of ALESSANDRA with Queen of Kings (EUROVISION 23 - NORWAY)

ALESSANDRA

Queen of Kings (EUROVISION 23 - NORWAY)
06:42
cover of LORDE with Royals

LORDE

Royals
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.