Biezeweg in Wetteren is klaar

Johan Van Bever
10 mei 2023 - 11:22
Biezeweg in Wetteren is klaar

De riolerings- en wegeniswerken in industrieterrein Biezeweg zijn voltooid en er werden 88 nieuwe bomen aangeplant. De straten in de industriezone zijn aangelegd in asfalt en de kruispunten in beton. De Biezeweg is veiliger met verhoogde fietspaden in rode asfalt. Fietssuggestiestroken in Neerhonderd beschermen ook daar de zwakke weggebruikers.

Lokaal Bestuur Wetteren en Aquafin zijn gestart met de vernieuwing van de industriezone Biezeweg in het voorjaar van 2021. De straten Biezeweg, Neerhonderd, Biezen en Viaductweg werden gedeeltelijk of geheel vernieuwd. De werken werden gefinancierd door Lokaal Bestuur Wetteren, Vlaio en de Vlaamse Milieumaatschappij en duurden ongeveer 2 jaar.

De oude nutsleidingen werden gesaneerd en vernieuwd. Regen- en afvalwater worden nu gescheiden opgevangen zowel in de straten als in bedrijven en woningen. Er zijn drie infiltratiezones die regenwater laten doorsijpelen in de bodem. Dit zorgt voor een betere bodemkwaliteit en een hogere grondwaterspiegel. Het stroomnet is ondergronds gebracht en er is LED-verlichting geplaatst.

Laatst gespeeld op Accent

13:18
cover of ANGÈLE with Bruxelles Je T’aime

ANGÈLE

Bruxelles Je T’aime
13:14
cover of ANOUK with R U Kiddin

ANOUK

R U Kiddin' Me
13:12
cover of SERA X YOUNOTUS with I Can’t Be The Only One

SERA X YOUNOTUS

I Can’t Be The Only One
13:08
cover of GEORGE EZRA with Budapest

GEORGE EZRA

Budapest
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.