Bovenlokaal buitensportcomplex op Dasseveld ?

22 mei 2020 - 18:23 | auteur: Johan Van Bever

Dassenveld als bovenlokaal buitensportcomplex voor diverse sporten. Dat is de toekomstvisie van de gemeente voor de bestaande voetbalinfrastructuur. Voetbalclub RFC Wetteren gaat mee in het verhaal. Eendracht Massemen niet.

Wetteren telt drie voetbalvelden. Het plein van FC Edeboys is privaat. De terreinen van RFC Wetteren en Eendracht Massemen (Kapellekouter) zijn gemeentelijke terreinen. De accommodatie vraagt op beide terreinen een dringende renovatie. De kleedkamers en kantine zijn in slechte staat. Zowel RFC als Eendracht vragen al jaren om dringende verbeteringswerken.

Nu heeft het gemeentebestuur een visie ontwikkeld. Er lagen drie pistes op tafel. De voorkeur van de gemeente gaat naar een bovenlokaal buitensportcomplex waar diverse sporten beoefend kunnen worden en een kunstgrasveld, met Vlaamse subsidies. Dat er vanuit de Vlaamse hockeyfederatie interesse bestaat om in Wetteren met deze sport iets te doen, sterkt de gemeente in de overtuiging om voor de derde piste te gaan.  In Massemen zouden dan enkel trainingsvelden en kleedkamers blijven, geen kantine meer.

In samenspraak met de clubs wil de gemeente nu een gedragen voorstel uitwerken. Eendracht Massemen heeft echter al laten weten dat het op Kapellekouter wil blijven voetballen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Antoon

Hallo
09:01

GABRY PONTE, HENRI PFR

The Feeling
08:57

TOPIC & A7S

Kernkraft 400 (A Better Day)
08:53

HOOVERPHONIC

The World Is Mine
08:50

SYLVER

Why
Bekijk meer platen