Bovenlokaal buitensportcomplex op Dasseveld ?

Johan Van Bever
22 mei 2020 - 18:23
Bovenlokaal buitensportcomplex op Dasseveld ?

Dassenveld als bovenlokaal buitensportcomplex voor diverse sporten. Dat is de toekomstvisie van de gemeente voor de bestaande voetbalinfrastructuur. Voetbalclub RFC Wetteren gaat mee in het verhaal. Eendracht Massemen niet.

Wetteren telt drie voetbalvelden. Het plein van FC Edeboys is privaat. De terreinen van RFC Wetteren en Eendracht Massemen (Kapellekouter) zijn gemeentelijke terreinen. De accommodatie vraagt op beide terreinen een dringende renovatie. De kleedkamers en kantine zijn in slechte staat. Zowel RFC als Eendracht vragen al jaren om dringende verbeteringswerken.

Nu heeft het gemeentebestuur een visie ontwikkeld. Er lagen drie pistes op tafel. De voorkeur van de gemeente gaat naar een bovenlokaal buitensportcomplex waar diverse sporten beoefend kunnen worden en een kunstgrasveld, met Vlaamse subsidies. Dat er vanuit de Vlaamse hockeyfederatie interesse bestaat om in Wetteren met deze sport iets te doen, sterkt de gemeente in de overtuiging om voor de derde piste te gaan.  In Massemen zouden dan enkel trainingsvelden en kleedkamers blijven, geen kantine meer.

In samenspraak met de clubs wil de gemeente nu een gedragen voorstel uitwerken. Eendracht Massemen heeft echter al laten weten dat het op Kapellekouter wil blijven voetballen.

Laatst gespeeld op Accent

17:18
cover of GIBSON BROTHERS with Que Sera Mi Vida

GIBSON BROTHERS

Que Sera Mi Vida
17:15
cover of ZACH BRYAN FT. KACEY MUSGRAVES with I Remember Everything

ZACH BRYAN FT. KACEY MUSGRAVES

I Remember Everything
17:12
cover of SOFT CELL with Tainted Love

SOFT CELL

Tainted Love
17:09
cover of SNELLE with Radio

SNELLE

Radio
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.