Buddy’s integreren nieuwkomers

31 mei 2021 - 14:37 | auteur: Johan Van Bever

Wetteren wil buddy’s inzetten om onder de noemer ‘Brugwacht’ nieuwkomers in te burgeren in het vrijetijdsleven. Het is een proefproject in aanloop naar de algemene invoering in Vlaanderen.

Wetteren is een ‘proeftuinproject’ dat later na een gunstige evaluatie ook in de gemeenten Laarne en Wichelen wordt uitgerold. De opstart gebeurt dus in Wetteren die twee projecten indiende. Zo wil men nieuwkomers inzetten in het vrijwilligerswerk binnen de gemeente en het OCMW. Op die manier leren ze Wetteren beter kennen en kunnen ze hun talenten en capaciteiten ontplooien. De buddywerking is een tweede project. Hiervoor zoekt men vrijwilligers om nieuwkomers te begeleiden in hun integratie.

Van de buddy wordt verwacht dat in de loop van zes maanden 40 uur met de inburgeraar aan de slag gaat. Dat kunnen zowel Wetteraars zijn als inwoners met een migratieachtergrond die het hier al goed kennen. Dan wordt een buddy gekoppeld aan een inburgeraar. Er zijn voor nieuwkomers nogal wat drempels om in het vrijetijdsaanbod te stappen. Die buddy’s moeten hen de weg wijzen. Dat kan gaan om het bijwonen van een evenement of zelfs gewoon een terrasje doen. Later wil men hen ook toeleiden naar de sportclubs en de verenigingen. Het is dan aan de buddy’s zelf om te beslissen wanneer en waar ze op stap gaan.


Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bon Jovi

Thank you for loving me
11:14

Nils Van Zandt

Trumpet sound
11:11

Elton John

I'm still standing
11:05

Soulsister

In love
11:02

ABC

The Look Of Love
Bekijk meer platen