Buddy’s integreren nieuwkomers

Johan Van Bever
31 mei 2021 - 14:37
Buddy’s integreren nieuwkomers

Wetteren wil buddy’s inzetten om onder de noemer ‘Brugwacht’ nieuwkomers in te burgeren in het vrijetijdsleven. Het is een proefproject in aanloop naar de algemene invoering in Vlaanderen.

Wetteren is een ‘proeftuinproject’ dat later na een gunstige evaluatie ook in de gemeenten Laarne en Wichelen wordt uitgerold. De opstart gebeurt dus in Wetteren die twee projecten indiende. Zo wil men nieuwkomers inzetten in het vrijwilligerswerk binnen de gemeente en het OCMW. Op die manier leren ze Wetteren beter kennen en kunnen ze hun talenten en capaciteiten ontplooien. De buddywerking is een tweede project. Hiervoor zoekt men vrijwilligers om nieuwkomers te begeleiden in hun integratie.

Van de buddy wordt verwacht dat in de loop van zes maanden 40 uur met de inburgeraar aan de slag gaat. Dat kunnen zowel Wetteraars zijn als inwoners met een migratieachtergrond die het hier al goed kennen. Dan wordt een buddy gekoppeld aan een inburgeraar. Er zijn voor nieuwkomers nogal wat drempels om in het vrijetijdsaanbod te stappen. Die buddy’s moeten hen de weg wijzen. Dat kan gaan om het bijwonen van een evenement of zelfs gewoon een terrasje doen. Later wil men hen ook toeleiden naar de sportclubs en de verenigingen. Het is dan aan de buddy’s zelf om te beslissen wanneer en waar ze op stap gaan.


Laatst gespeeld op Accent

23:28
cover of Jake Tarry with The Music (Extended Mix)

Jake Tarry

The Music (Extended Mix)
23:25
cover of JOSH SAMUEL with Hrtbrkr

JOSH SAMUEL

Hrtbrkr
23:21
cover of PAUL C with Let The Bass Kik

PAUL C

Let The Bass Kik
23:17
cover of LEANDRO DA SILVA, ATCG FEAT. SARA DE SANCTIS with Never Leave You (Uh Oh)

LEANDRO DA SILVA, ATCG FEAT. SARA DE SANCTIS

Never Leave You (Uh Oh)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.