Campus Impuls opent nieuwe school in Drongen

Johan Van Bever
21 februari 2020 - 14:20
Campus Impuls opent nieuwe school in Drongen

GO! Campus Impuls opent een nieuwe vestigingsplaats in Drongen.

Op de Baarleboslaan 86 in Drongen komt een campus met vier klassen. Dat is nodig gezien het groeiende leerlingenaantal in de campus Oostakker. Hiermee anticipeert de school, een maand voor de start van de aanmeldingsperiode voor inschrijving in het eerste middelbaar, op nieuwe capaciteitsproblemen in het Gentse buitengewoon secundair onderwijs. Met de extra campus wordt er ook een blinde vlek in de regio opgevuld.

GO! Campus Impuls werd in 2010 opgericht onder de vleugels van de GO! Reynaertschool om leerlingen met ASS en een normale begaafdheid meer perspectief en mogelijkheden te geven in het secundair onderwijs. Op tien jaar tijd groeide de campus uit tot een school met drie graden en meer dan 200 leerlingen. Naar aanleidingen van de opening van de campus in drongen plant de school twee infoavonden op de nieuwe campus. Er is er een voor de ouders op 10 maart om 19 uur en een voor de buurtbewoners op 26 mei om 19 uur.

GO! Campus Impuls in Oostakker is bovendien de eerste GO! school in het buitengewoon onderwijs in Vlaanderen die vanaf september start met onderwijs in een andere taal dan het Nederlands voor bijvoorbeeld Aardrijkskunde of Geschiedenis. Ook voor leerlingen met autisme is het leren van een vak in een andere taal waardevol want zo kunnen ze die taal sneller onder de knie krijgen en durven ze die ook spreken.

Laatst gespeeld op Accent

11:16
cover of ROD STEWART with Every Beat Of My Heart

ROD STEWART

Every Beat Of My Heart
11:14
cover of PARIS AVENUE & DJ F.R.A.N.K with Your Latest Trick (Oh Yeah!)

PARIS AVENUE & DJ F.R.A.N.K

Your Latest Trick (Oh Yeah!)
11:10
cover of EMMA BALE with All I Want

EMMA BALE

All I Want
11:07
cover of POMMELIEN THIJS with Erop Of Eronder

POMMELIEN THIJS

Erop Of Eronder
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.