Comité Red De Speelweide: “Met de Valentijnsactie hebben we al €1200 opgehaald. Dat is een begin”

Fabian Tack
23 februari 2019 - 23:09
Comité Red De Speelweide: “Met de Valentijnsactie hebben we al €1200 opgehaald. Dat is een begin”

Onlangs is bekend geraakt dat de speelweide, die de school Sint-Theresia al jaar en dag gebruikt, te koop staat. Niet iedereen is daarmee akkoord; Nathalie Goossens heeft daarom het comité ‘Red De Speelweide’ opgericht: “We hebben geluk gehad om de speelweide gratis te mogen gebruiken. Maar de eigenaar ervan is gestorven en de kinderen hebben dus besloten het te verkopen.”

Al drie jaar staat de speelweide te koop. Daarom besloot Nathalie Goossens, één van de ouders die de actie trekt, dat het tijd was om die grond aan te kopen: “Er werd niet meteen een koper gevonden dus de kinderen konden jaren blijven spelen, waarvoor we de familie Mortier dankbaar zijn.” Zegt Nathalie. “Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk geld in zamelen om die weide te bekostigen. Ze moet nu aangekocht worden en vzw Overbeke helpt ons om die aan te kopen. Zonder hen is het niet mogelijk, we zijn ontzettend dankbaar dat ze dat willen doen.”

Andere acties

Nog niet lang geleden had je de warmste week, waar velen hun portemonnee opentrokken voor tal van andere acties. Nu kan je ook spreken van ‘De Warmste Speelweide’: “We hebben al een valentijnsactie gedaan.” Vertelt Nathalie. “Er zijn snoepjes en roosjes verkocht en de enthousiasme was enorm. De kindjes stonden met hun centen aan de schoolpoort. Met de Valentijnsactie hebben we al €1200 opgehaald. Dat is een begin.”

Ook andere handelaars in Wetteren hebben iets op poten gezet. Eentje ervan is Brickplanet: “Die verkoopt gepersonaliseerde sleutelhangers.” Aldus Goossens. “De opbrengst van die sleutelhangers gaan dan naar ons zodat wij die weide kunnen aankopen. Er komen ook veel andere acties zoals: een bloemenverkoop, een quiz, een paaseierenzoektocht, … Bloemen De Moor in Overbeke, BrickPlanet en Markt17 verkopen paaseitjes van ons. Je kan ook alles volgen via onze Facebookpagina: Red De Speelweide. We roepen ook mensen op om andere acties te organiseren of om mee te investeren in de grond; we doen dat via win-winleningen. Het is natuurlijk zo dat we tegen 10 maart het bedrag bijeen moeten hebben.”

Overbeke sterk

Red De Speelweide is zoveel meer dan een gewone actie; het moet ervoor zorgen dat Overbeke zich verenigd: “We denken dat dit het gevoel in Overbeke gaat versterken, dat Overbeke leeft. Ik heb er een goed gevoel bij. Dat moet en zal gewoon ‘boomen’.”

Wie meer informatie wil over het redden van de speelweide, kan altijd terecht bij Nathalie Goossens via: www.reddespeelweideoverbeke.be of via de Facebookpagina: Red De Speelweide.

 

Beluister hier het volledig interview: 

Tekst: Annelies Greveraars

Foto: Facebook Red De Speelweide

Interview: Shana Van de Velde

 

Laatst gespeeld op Accent

02:10
cover of P!NK with A Million Dreams

P!NK

A Million Dreams
02:08
cover of CLAUDE with Écoutez-moi

CLAUDE

Écoutez-moi
02:04
cover of BEYONCÉ with Run The World (Girls)

BEYONCÉ

Run The World (Girls)
02:01
cover of ELIZA ROSE & CALVIN HARRIS with Body Moving

ELIZA ROSE & CALVIN HARRIS

Body Moving
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.