Luister Live

Comité Red De Speelweide: “Met de Valentijnsactie hebben we al €1200 opgehaald. Dat is een begin”

23 februari 2019 - 23:09

Onlangs is bekend geraakt dat de speelweide, die de school Sint-Theresia al jaar en dag gebruikt, te koop staat. Niet iedereen is daarmee akkoord; Nathalie Goossens heeft daarom het comité ‘Red De Speelweide’ opgericht: “We hebben geluk gehad om de speelweide gratis te mogen gebruiken. Maar de eigenaar ervan is gestorven en de kinderen hebben dus besloten het te verkopen.”

Al drie jaar staat de speelweide te koop. Daarom besloot Nathalie Goossens, één van de ouders die de actie trekt, dat het tijd was om die grond aan te kopen: “Er werd niet meteen een koper gevonden dus de kinderen konden jaren blijven spelen, waarvoor we de familie Mortier dankbaar zijn.” Zegt Nathalie. “Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk geld in zamelen om die weide te bekostigen. Ze moet nu aangekocht worden en vzw Overbeke helpt ons om die aan te kopen. Zonder hen is het niet mogelijk, we zijn ontzettend dankbaar dat ze dat willen doen.”

Andere acties

Nog niet lang geleden had je de warmste week, waar velen hun portemonnee opentrokken voor tal van andere acties. Nu kan je ook spreken van ‘De Warmste Speelweide’: “We hebben al een valentijnsactie gedaan.” Vertelt Nathalie. “Er zijn snoepjes en roosjes verkocht en de enthousiasme was enorm. De kindjes stonden met hun centen aan de schoolpoort. Met de Valentijnsactie hebben we al €1200 opgehaald. Dat is een begin.”

Ook andere handelaars in Wetteren hebben iets op poten gezet. Eentje ervan is Brickplanet: “Die verkoopt gepersonaliseerde sleutelhangers.” Aldus Goossens. “De opbrengst van die sleutelhangers gaan dan naar ons zodat wij die weide kunnen aankopen. Er komen ook veel andere acties zoals: een bloemenverkoop, een quiz, een paaseierenzoektocht, … Bloemen De Moor in Overbeke, BrickPlanet en Markt17 verkopen paaseitjes van ons. Je kan ook alles volgen via onze Facebookpagina: Red De Speelweide. We roepen ook mensen op om andere acties te organiseren of om mee te investeren in de grond; we doen dat via win-winleningen. Het is natuurlijk zo dat we tegen 10 maart het bedrag bijeen moeten hebben.”

Overbeke sterk

Red De Speelweide is zoveel meer dan een gewone actie; het moet ervoor zorgen dat Overbeke zich verenigd: “We denken dat dit het gevoel in Overbeke gaat versterken, dat Overbeke leeft. Ik heb er een goed gevoel bij. Dat moet en zal gewoon ‘boomen’.”

Wie meer informatie wil over het redden van de speelweide, kan altijd terecht bij Nathalie Goossens via: www.reddespeelweideoverbeke.be of via de Facebookpagina: Red De Speelweide.

 

Beluister hier het volledig interview: 

Tekst: Annelies Greveraars

Foto: Facebook Red De Speelweide

Interview: Shana Van de Velde

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Guns 'n' Roses

Knockin' on Heaven's Door
19:11

Waterboys

The whole of the moon
19:08

Hooverphonic

Thinking about you
19:05

Kylie Minogue

Give Me Just A Little More Time
19:01

Level 42

Hot water