De zomer van Sabien Tiels: “misschien word ik wel stunt woman”

Fabian Tack
30 juli 2018 - 23:55
De zomer van Sabien Tiels: “misschien word ik wel stunt woman”

Sabien Tiels stunt met twee singles op korte tijd. Om op tijd klaar te zijn voor de zomer, schreef, zong en werkte ze ‘Je kent me beter dan ik’ op een week tijd af. Een recordtempo dus. En het heeft haar geen windeieren gelegd: “De reacties op die tweede single zijn fenomenaal tof. We zijn ook gestegen deze week van 27 naar 18 in de Ultratop, dus het gaat helemaal de goeie kant uit.”

Deze zomerse song kwam tot stand door een samenwerking met Paul Drew, een Engelse producer. “Ik had een liedje gehoord van een bekende Belgische groep dat geproducet was door hem. Ik vond het zo goed klinken dat ik het er met mijn manager over heb gehad dat ik met die man wel eens zou willen samen schrijven en samenwerken. Enkele dagen later belde mijn manager me op met het nieuws dat Paul het ook zag zitten en dat ik naar Engeland mocht om samen aan de slag te gaan. Het was een avontuur om bij iemand terecht te komen die je nog nooit hebt gezien. Maar er was onmiddellijk een heel goede klik. En gelukkig, want evident was het niet omdat het een Nederlandse song moest zijn. Door de tekst te vertalen, hebben we wel over de inhoud overlegd, maar uiteindelijk ben ik het wel geweest die de tekst heeft moeten vervolledigen.”

Album

En dat de samenwerking succesvol was, steekt Sabien niet onder stoelen of banken. “Het was zeer spontaan en natuurlijk. Als het van mij afhangt, komen er zeker nog samenwerkingen. Wie weet zelfs op korte termijn. Het album is gepland voor 2019 en we moeten nog twee of drie songs schrijven en dan zijn we rond. En ik denk dat we dat wel gaan invullen in dezelfde setting.”

Internationaal

‘Je kent me beter dan ik’ werd voor Sabien op het juiste moment gelanceerd. “Door het zomerse karakter konden we dat niet laten liggen tot na de zomer. Het is echt iets voor nu. En ik denk dat we daarin een heel goeie beslissing genomen hebben.” Er is zelfs een internationale versie van in de maak. “We zullen zien wat er uit voorkomt. De taal ligt nog niet vast, noch of ik het zal zingen of een collega.” Zelf uitbrengen zou alweer een stunt zijn. “Misschien word ik wel een stunt woman” voegt ze er nog aan toe met een lach.

Zomerse plannen

Ook maakt Sabien graag nog tijd voor haar fans tijdens de zomermaanden. Met optredens op de Gentse Feesten, aan de kust en met de koninklijke muziekkapel van de Dendermondse brandweer, gaat haar zomer vliegend van start. “En natuurlijk is er op 25 augustus het grote slotconcert van Song City, de songschrijversweek in Herzele. Ik ben heel blij dat ik er dit jaar opnieuw bij kan zijn. Dat wordt een geweldig concert, dus iedereen welkom daar.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

15:14
cover of JELLE VAN DAEL with Firefall

JELLE VAN DAEL

Firefall
15:10
cover of SWEETBOX with Everything

SWEETBOX

Everything's Gonna Be Alright
15:07
cover of PURPLE DISCO MACHINE with Beat Of Your Heart

PURPLE DISCO MACHINE

Beat Of Your Heart
15:03
cover of SONIQUE with Sky

SONIQUE

Sky
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.