Derde editie van Fairstival op 24 mei: “Het goede weer is aangevraagd, breng de zonnecrème maar mee”

4 mei 2017 - 17:32 | auteur: Fabian Tack

Binnenkort, op 24 mei, is het weer zover. Dan trekt het Fairstival al voor de derde keer naar de Warande. Ook BABS Radio zal er live uitzenden. Voorzitter van de Fair Trade werkgroep , Dirk Vercauteren en voorzitster van de Fair Trade Trekkersgroep, Hilde De Graeve kwamen ons warm maken voor het gratis festival. “Kinderanimatie, eten, drank en veel muziek onder een stralende zon.”

De twee voorgaande edities waren alvast een groot succes. ” Het gaat echt in stijgende lijn dus we verwachten wel veel volk. Dit jaar gaat het terug door in de Warande. Vanaf 15u kunnen de kinderen zich al amuseren met kinderanimatie. Er is een schminkstand voorzien, de kinderen kunnen knutselen met recycleerbaar materiaal, ze kunnen djembé leren spelen, meedoen aan een fotoshoot en er zal een Fair Trade verteller die verhalen vertelt.”

En het Fairstival zorgt ook dit jaar voor een flinke portie muziek.” Om 18u beginnen de bands te spelen tot middernacht. Starten doen we Huston’s Problems, gevolgd door Sir Psycho Sexy (Tribute band Red Hot Chili Peppers). Vervolgens treedt de Wetterse band Delta Crash op en afsluiten doen we met Toni Garcia and the Cheap Seats.”

De hongerigen en dorstigen zullen zich zeker te goed kunnen doen op het festival “Zoals elk jaar hebben we standjes met eten en drank voorzien. Alles is uiteraard Fair Trade.”

Voorgaande jaren was de zon telkens van de partij, bij deze hebben de voorzitters nog goed advies vooraleer je naar het Fairstival vertrekt: “Goed weer is terug aangevraagd, dus breng de zonnecrème maar mee.”

Herbeluister het interview en kom meer te weten over het Fairstival en de geschiedenis van Fair Trade.

 

Meer info op de facebookpagina

Interview: Joery Vergeylen, tekst: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Roy Orbison

I Drove All Night
05:57

Bomfunk MC's

Freestyler
05:54

Christina Aguilera

Genie in a bottle
05:50

Barry White

My first my last my everything
05:47

Beatles

Let It Be
Bekijk meer platen