Luister Live

Dierenvoedselbank gaat van start in Gent

- 5 mei 2020 - 13:49

De eerste dierenvoedselbank in Gent start op zaterdag 9 mei van 11 tot 13 uur met een eerste uitdeelmoment.

Hugs with Tails vzw werd ruim een jaar geleden opgericht met het doel om op verschillende vlakken het welzijn van honden in België te ondersteunen. Het jongste project is de dierenvoedselbank. De doelgroep is de gestaag groeiende groep mensen met een of meerdere huisdieren die door omstandigheden in financiële problemen zitten. Ze worden tijdelijk of op langere termijn geholpen met de voeding van hun huisdier(en). Op deze manier kan men er voor zorgen dat baasjes en hun huisdier(en) samen kunnen blijven.

Mensen met een klein inkomendie reeds één of meerdere huisdieren hebben, kunnen wekelijks een passende hoeveelheid voeding voor hun dier(en) bij komen ophalen. Een voedselpakket bestaat uit 1 pot droogvoer en naargelang beschikbaarheid ook natvoer, snoep, diepvriesvoer of andere extra’s.

Alle voedseldonaties worden eerlijk verdeeld over de aangesloten honden en katten. Dankzij de samenwerking met Dierenvoedselbank Poezewoef uit Wilrijk en donaties van verschillende dierenwinkels en voedingsproducenten, kan er alvast gestart worden.

Om gebruik te maken van de voedselbank dient men wel lid te zijn. Inschrijven is echter gratis voor iedereen. Dat kan via info@hugswithtails.be .

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Sade

Paradise
12:11

Simple Minds

Glittering Prize
12:05

Ed Sheeran

Shivers
12:03

Madness

Baggy Trousers
11:57

Kylie Minogue

A second to midnight (met Years & Years)