DOKstart Gent maakt niemandsland tot hotspot: “Ontbijten, rommelmarkt, weeshuis voor planten, escargots kweken, optredens en speeltuin voor kinderen tot eind september”

18 april 2018 - 23:13 | auteur: Fabian Tack

De lente is al weer even in het land, tijd dus voor het groenste dorp van Gent om terug haar deuren te openen. Met DOKstart gaat DOK op 29 april ’18 vliegend van start aan de – hoe kan het ook anders – dokken van Gent. Organisator Liesbeth Vlerick maakt je warm om mee te komen genieten van de gezelligheid en ontspanning in de tuinen, zonovergoten terrasjes en de speeltuin. “Op deze plek was er vroeger niets dan een soort niemandsland. Maar mede dankzij ons, de residenten en de vele activiteiten, kennen de mensen de plek terug en komt de buurt terug op gang.”

DOK

DOK is een plek die ze zelf omschrijven als een werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres. Dat houdt in dat je elke zondag kan komen genieten van tal van activiteiten, beginnend rond 11u voor een lekker ontbijt/brunch met concertjes, maar ook kunst, sport, workshops en nog veel meer.

Het team van DOK werkt met residenties die zelf de activiteiten organiseren. Hoewel daar veel van voorbije edities bekende gezichten aanwezig zullen zijn, groeit de groep steeds aan. Ook veel nieuwe initiatieven hebben hun plaatsje veroverd. “Een van de oude bekenden is Democrazy, een concertorganisator. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Dat mag ook simpel vertier zijn, of theater of een expo. Ook Critical Mass, een fietsbeweging die de straten terug wil claimen voor de fietsers, zitten bij ons op het terrein. Of Refu Interim, een soort interimkantoor voor vluchtelingen. We hebben een mengeling van heel veel verschillende dingen.”

Nieuwelingen die in het oog springen zijn onder meer DéKachePot, een weeshuis voor planten en Point of Gravity, 2 vrouwen die acrobatielessen geven die je doen zweven in de lucht. “Er is bijvoorbeeld ook iemand die al maanden geleden frigo’s heeft omgebouwd tot een veilige omgeving om escargots te kweken. We gebruiken de gronden van de oude dokken, de vroegere haven, om daar tijdelijk een culturele hotspot te maken. Er zijn al 39 residenten in totaal.”

Planning

“Van 29 april tot 30 september is DOK elke zondag open voor publiek. In een heel aangename setting, een heel groot en groen terrein met een grote speeltuin en heel veel terrassen komen veel Gentenaren, en van ver daarbuiten ook, hiernaartoe om een ganse zondag te vertoeven. Dat doen ze meestal in het gezelschap van kinderen, omdat kinderen daar ook vrij kunnen spelen. Het is een groot terrein, dus ze kunnen kampen bouwen enzoverder, en ondertussen gebeuren er allerlei activiteiten. Dus die zondag is een vaste afspraak, maar de bewoners organiseren doorlopend op andere dagen ook dingen.“

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

Meer info over DOK is te verkrijgen via de site http://dokgent.be/agenda

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Clouseau

Stil
06:56

Spagna

Call Me
06:51

Phil Collins & Philip Bailey

Easy Lover
06:48

Pasadenas

I'm doing fine
06:45

Regard

Hallucination (met years & years)
Bekijk meer platen