Een dag vol activiteiten op de Erfgoeddag in Massemen: “Het is de 1000ste verjaardag van Massemen, geen betere plek dus om Erfgoeddag te vieren”

Fabian Tack
19 april 2019 - 20:16
Een dag vol activiteiten op de Erfgoeddag in Massemen: “Het is de 1000ste verjaardag van Massemen, geen betere plek dus om Erfgoeddag te vieren”

Op 28 april zal de Erfgoeddag doorgaan in Massemen. Inge Van Damme, medewerker bij de gemeente Wetteren, belooft alvast dat het een leuke dag vol avontuur zal worden. “We leggen onze focus op de authentieke ambachten en streekproducten.”

Er zijn tal van activiteiten gepland op Erfgoeddag. Ten eerste is er de Martinuswandeling, een route die van Aalst naar Massemen gaat en die je te voet of met de fiets kan afleggen. “Deze wandeling is een deel van een oude pelgrimsroute van Utrecht naar Tours en dus deels over Wetters grondgebied gaat. Het is in totaal 25 km stappen (of fietsen) en is volledig gratis, maar voor 5 euro kan je onderweg ook nog eens genieten van enkele versnaperingen.” Daarnaast is er de Vlaamse Molendag die op die dag gehouden wordt. “Je kunt een kijkje gaan nemen bij de Van Hauwermeirsmolen, een molen die zeer gegeerd is hier in de streek. Er worden ook huifkartochten gehouden langs de verschillende molens, zeker de moeite om eens te gaan kijken.”

Vervolgens is er de allereerste streekproducten en ambachtenmarkt, mede georganiseerd door Inge. “Het thema van de Erfgoeddag luidt ‘Hoe maakt u het?’, dus om hier leuk op in te gaan besloten we onze focus te leggen op de ambachten en producten die je hier in de streek kan vinden. In totaal zullen er 40 verschillende standen zijn, waar je telkens iets interactiefs kan doen. Zo worden er demonstraties gehouden en kan je tegelijk genieten van het lekkere eten en drinken dat geserveerd zal worden. Er zullen verschillende terrasjes zijn, dus je kan zowat alles proberen.”

Ook voor de allerkleinsten is het een leuke uitstap. In de namiddag heb je namelijk de ganzenparade, en de diertjes zullende rest van de middag vrij rondlopen op het plein. Inge belooft ook nog een speciale attractie. “Maar die blijft nog geheim, daarvoor moet je zelf eens afkomen. Eigenlijk mocht ik de ganzenparade ook nog niet verklappen”, lacht ze.

Herbeluister hier het volledige interview

Tekst – Maarten Bockstaele

Laatst gespeeld op Accent

02:49
cover of TALI with Fighter

TALI

Fighter
02:45
cover of PITBULL, MARC ANTHONY with Rain Over Me

PITBULL, MARC ANTHONY

Rain Over Me
02:41
cover of PURPLE DISCO MACHINE with Beat Of Your Heart

PURPLE DISCO MACHINE

Beat Of Your Heart
02:37
cover of JUSTIN TIMBERLAKE with What Goes Around... Comes Around

JUSTIN TIMBERLAKE

What Goes Around... Comes Around
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.