Een derde meer hulpvragen in Gent

Johan Van Bever
13 mei 2021 - 12:34
Een derde meer hulpvragen in Gent

In Gent verwerkten de welzijnsonthalen, waar het eerste contact met de sociale dienst plaatsvindt, vorig jaar 33 procent meer hulpvragen dan in 2019. De sociale dienst hielp in totaal 14.319 huishoudens. 51 procent van de personen in begeleiding was jonger dan 30 jaar, 55 procent had de Belgische nationaliteit.

De Stad Gent lanceerde extra steunmaatregelen om de financiële, materiële en mentale druk tijdens de crisis te helpen verlichten. Zo werd de aanvullende financiële hulp uitgebreid en de wachttijd ervoor afgeschaft. Met gemiddeld 106 euro extra per maand kregen 2.029 Gentse gezinnen extra ademruimte.

De coronacrisis legde de digitale kloof nog meer bloot. Met bovenlokale middelen verdeelde de Stad Gent 2.500 digitale pakketten: een laptop met internet, opleiding en begeleiding op maat. Zo kregen kwetsbare Gentenaars ook in coronatijden de kans om werk te zoeken, hun opleiding verder te zetten en in contact te blijven met de buitenwereld.

1.710 Gentenaars kregen psychologische begeleiding. Extra relancepsychologen hielpen de toegenomen vraag naar psychologische hulp op te vangen. In november en december 2020 hielpen zij al 125 mensen. Quarantainecoaches boden hulp op maat aan kwetsbare Gentenaars in quarantaine.

Laatst gespeeld op Accent

02:18
cover of SYLVER, JOHN MILES with Music

SYLVER, JOHN MILES

Music
02:15
cover of SWITCH DISCO with VACANCY

SWITCH DISCO

VACANCY
02:10
cover of P!NK with A Million Dreams

P!NK

A Million Dreams
02:08
cover of CLAUDE with Écoutez-moi

CLAUDE

Écoutez-moi
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.