Luister Live

Eerste Ambachtenmarkt van Gent Central: “Handelaars samenbrengen om leven te brengen in de stad”

12 juni 2018 - 20:50

Gent Central werd sinds kort in het leven geroepen door de Stad Gent om handelaars met elkaar verenigen. Zo ook Annelies, zij zit mee in de organisatie van Gent Central en afgelopen zondag vond hun eerste Ambachtenmarkt plaats. “Ambachten in een nieuw jasje.”

De handelaars van Gent Central strekken zich uit over het gebied van de Korenmarkt, de Vrijdagmarkt, de Veldstraat en alles wat daartussen ligt. “Het is de bedoeling dat we een eigen identiteit uitwerken, samen met de handelaars evenementen op touw zetten om leven in de stad te brengen, sfeer te creĆ«ren en volk te trekken.”

En dus organiseerden ze in het gebied afgelopen zondag een Ambachtenmarkt. Eerder werd die al twee keer door de Dekenij van de Vrijdagmarkt georganiseerd. Bij ambachten denk je meteen aan hoefsmeden en dergelijke maar Gent Central maakte er toch iets verrassends van. “Natuurlijk zijn er oudere ambachten zoals spinnen en weven maar deze werden in een nieuw jasje gestoken. Zo werd er aan upcycling gedaan maar er werd ook hout gelasered en er was een jonge herder die het beroep anders uitoefent.”

In totaal namen 67 standen deel die zich allen naar het concept van de Ambachtenmarkt plooiden. “Het was de bedoeling dat een basisproduct zoals wol of hout verder verwerkt wordt aan de hand van een techniek. We wilden vooral de ambachten promoten en minder het kopen op zich. Daarnaast werden ook workshops aangeboden.”

Herbeluister hier het interview:

Meer info via Gent Central

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Toon Porrez

Christmas time is coming
02:09

Heavy D & The Boyz

Now that we found love
02:06

Dave Edmunds

I Hear You Knocking
02:03

Adele

Can i get it
02:00

The Mavericks

Here Comes My Baby