Eerste stap reconversie Microfibres Laarne

Johan Van Bever
30 oktober 2020 - 10:14
Eerste stap reconversie Microfibres Laarne
Projectontwikkelaar Acasa is begonnen aan het inspraaktraject voor de ontwikkeling van de industriële site Microfibres aan de Lange Meire in Laarne. Dat moet volgend jaar een masterplan opleveren.
Na het faillissement van Microfibres stond het domein jarenlang leeg. De site is 7 hectare groot. Onlangs werd het verkocht aan die projectontwikkelaar Acasa uit Sint-Martens-Latem. Die wil het gebied ontwikkelen. De realisatie zal een grote impact hebben omdat het 7 hectare groot projectgebied aansluit bij de dorpskern van Laarne.
Acasa wil er samen met de gemeente een moderne mix van werken, winkelen, wonen en ontspannen realiseren. daarbij worden nu de inwoners betrokken. Via verschillende kanalen is er een enquête de wereld ingestuurd met een aantal gerichte vragen. De antwoorden moeten waardevolle inzichten geven.
De digitale bevraging is tot 15 december te raadplegen op de website van de gemeente of via de nieuwe website www.benieuwdnaarlaarnefabriek.be .
Wie wil deel uitmaken van de focusgroep rond het project stuurt een mail naar participatie@laarne.be .
De vier leegstaande loodsen werden intussen grotendeels opgeruimd en worden verhuurd aan geïnteresseerde bedrijven, organisaties of verenigingen. Lokale verenigingen kunnen ook creatieve voorstellen doen voor een tijdelijke invulling van een deel van de site.

Laatst gespeeld op Accent

03:14
cover of WESTEND with Maracuya

WESTEND

Maracuya
03:11
cover of METEJOOR with Ze Meent Het

METEJOOR

Ze Meent Het
03:09
cover of AVA MAX with Choose Your Fighter

AVA MAX

Choose Your Fighter
03:06
cover of TLD with Como Te Quiero

TLD

Como Te Quiero
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.