Luister Live

Eerste stap reconversie Microfibres Laarne

- 30 oktober 2020 - 10:14

Projectontwikkelaar Acasa is begonnen aan het inspraaktraject voor de ontwikkeling van de industriële site Microfibres aan de Lange Meire in Laarne. Dat moet volgend jaar een masterplan opleveren.
Na het faillissement van Microfibres stond het domein jarenlang leeg. De site is 7 hectare groot. Onlangs werd het verkocht aan die projectontwikkelaar Acasa uit Sint-Martens-Latem. Die wil het gebied ontwikkelen. De realisatie zal een grote impact hebben omdat het 7 hectare groot projectgebied aansluit bij de dorpskern van Laarne.
Acasa wil er samen met de gemeente een moderne mix van werken, winkelen, wonen en ontspannen realiseren. daarbij worden nu de inwoners betrokken. Via verschillende kanalen is er een enquête de wereld ingestuurd met een aantal gerichte vragen. De antwoorden moeten waardevolle inzichten geven.
De digitale bevraging is tot 15 december te raadplegen op de website van de gemeente of via de nieuwe website www.benieuwdnaarlaarnefabriek.be .
Wie wil deel uitmaken van de focusgroep rond het project stuurt een mail naar participatie@laarne.be .
De vier leegstaande loodsen werden intussen grotendeels opgeruimd en worden verhuurd aan geïnteresseerde bedrijven, organisaties of verenigingen. Lokale verenigingen kunnen ook creatieve voorstellen doen voor een tijdelijke invulling van een deel van de site.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Dimitri Vegas & Like Mike

Instagram
12:29

Billy Paul

Me and Mrs Jones
12:24

Robbie Williams

Can't stop christmas
12:21

Edie Brickell

Circle
12:15

ABBA

The Day Before You Came