Enquête en infosessie over mogelijke fusie in Oosterzele

Johan Van Bever
27 april 2023 - 9:01
Enquête en infosessie over mogelijke fusie in Oosterzele

Oosterzele lanceert een bevraging in het kader van een mogelijke fusie met een andere gemeente. Om inwoners de kans te geven om daar hun mening over te vormen, is info over wat een fusie inhoudt gepubliceerd op de gemeentelijke website. In mei kunnen Oosterzelenaars ook meer lezen over het thema in het infozine en deelnemen aan een infosessie. De vragenlijst invullen kan tot en met 21 mei 2023.

Het bestuur van Oosterzele nam nog geen beslissing over de haalbaarheid en wenselijkheid van een fusie. Maar het is ook in die gemeente een actueel thema, net zoals in de rest van Vlaanderen. De Vlaamse Regering stimuleert gemeenten namelijk om daarover na te denken en vrijwillig te fusioneren met een of meer aangrenzende gemeenten. Oosterzele grenst aan 6 gemeenten en zou mogelijk met een of meerdere van deze partijen kunnen fusioneren: Merelbeke, Melle, Wetteren, Sint-Lievens-Houten, Zottegem en Gavere.

Een fusie houdt voor- en nadelen in. Zoals eerder aangekondigd wil Oosterzele zijn inwoners betrekken bij het fusiethema en geeft het in alle transparantie info over wat dat kan betekenen voor de gemeente. Dat gebeurt via info op de gemeentelijke website, in het infozine en met een infosessie.

De info op de website is te vinden via het webadres https://bit.ly/fusieoosterzele.

Het gemeentelijk infozine valt begin mei in de Oosterzeelse brievenbussen.

De infosessie voor Oosterzelenaars is gepland voor woensdag 10 mei 2023 om 19.30 uur in de theaterzaal van gemeenschapscentrum De Kluize, Sportstraat 3 in Oosterzele.

Om te peilen naar de mening van Oosterzelenaars, roept het lokaal bestuur zoveel mogelijk inwoners op om de vragenlijst in te vullen. Die is digitaal beschikbaar door te surfen naar het webadres https://bit.ly/oosterzelefusiebevraging.

De enquête staat ook in het infozine voor wie de vragen niet digitaal kan beantwoorden. De enquête is anoniem. Inwoners kunnen hun antwoorden ten laatste op zondag 21 mei 2023 indienen. In juni zullen de resultaten gekend zijn en zal de gemeente daarover terugkoppelen naar haar inwoners.

Laatst gespeeld op Accent

05:23
cover of SUZAN & FREEK with Weg Van Jou

SUZAN & FREEK

Weg Van Jou
05:19
cover of SIMPLY RED with Fairground

SIMPLY RED

Fairground
05:16
cover of SWITCH DISCO with VACANCY

SWITCH DISCO

VACANCY
05:13
cover of LIZZO with Special (feat. SZA)

LIZZO

Special (feat. SZA)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.