Erfgoeddag in Destelbergen en Oosterzele

Johan Van Bever
21 april 2021 - 19:44
Erfgoeddag in Destelbergen en Oosterzele

Op zaterdag 24 en zondag 25 april is er opnieuw de Nacht van de geschiedenis, ook in Destelbergen, Oosterzele en Merelbeke.

In de Gallische Hoeve in Destelbergen ontdekt men op zaterdag van 14 tot 17 uur de dromen van de Kelten, een wereld waar rituelen tussen de mensen en de wispelturige goden staan. Vooraf inschrijven kan via www.gallischehoeve.be/bezoek/erfgoeddag.

In Destelbergen kan iedereen de fietstocht ‘Lusthof aan de Schelde’ volgen. Via de ErfgoedApp komt men te weten wie Destelbergen bezocht, wat hen naar daar bracht en wat ze voor de gemeente betekenden. Men kan met eenQR-code de route downloaden via de website www.destelbergen.be/erfgoeddag. Er zijn ook flyers in de bibliotheek of op het bord aan het kasteel van Acker, dat is het gemeentehuis aan de Dendermondsesteenweg 430 in Destelbergen.

In Oosterzele kan men de wandeling ‘de heks van Balegem’ volgen, ook via QR-codes. Onderweg hoort men mysterieuze verhalen en bijzondere anekdotes die zich in Balegem hebben afgespeeld. De tocht van ongeveer 5 km leidt langs de Guillotinemolen, de Balegemse kerkhoven, de Duivelskapel en andere hoekjes. In de bibliotheek en de Stokerij Van Damme ligt een kaart van het traject of men kan ze downloaden via de website van Toerisme Oosterzele: Wandelroutes Oosterzele | Oosterzele (bibliotheek.be). Vertrek- en eindpunt van de wandeling is Stokerij van Damme, Issegem 2, Balegem.

Laatst gespeeld op Accent

14:31
cover of METEJOOR with Groot

METEJOOR

Groot
14:27
cover of P!NK with Sober

P!NK

Sober
14:23
cover of ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN with What Took You So Long

ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN

What Took You So Long
14:20
cover of CHRISTINA MILIAN with When You Look At Me

CHRISTINA MILIAN

When You Look At Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.