Erfgoeddag in Destelbergen en Oosterzele

21 april 2021 - 19:44 | auteur: Johan Van Bever

Op zaterdag 24 en zondag 25 april is er opnieuw de Nacht van de geschiedenis, ook in Destelbergen, Oosterzele en Merelbeke.

In de Gallische Hoeve in Destelbergen ontdekt men op zaterdag van 14 tot 17 uur de dromen van de Kelten, een wereld waar rituelen tussen de mensen en de wispelturige goden staan. Vooraf inschrijven kan via www.gallischehoeve.be/bezoek/erfgoeddag.

In Destelbergen kan iedereen de fietstocht ‘Lusthof aan de Schelde’ volgen. Via de ErfgoedApp komt men te weten wie Destelbergen bezocht, wat hen naar daar bracht en wat ze voor de gemeente betekenden. Men kan met eenQR-code de route downloaden via de website www.destelbergen.be/erfgoeddag. Er zijn ook flyers in de bibliotheek of op het bord aan het kasteel van Acker, dat is het gemeentehuis aan de Dendermondsesteenweg 430 in Destelbergen.

In Oosterzele kan men de wandeling ‘de heks van Balegem’ volgen, ook via QR-codes. Onderweg hoort men mysterieuze verhalen en bijzondere anekdotes die zich in Balegem hebben afgespeeld. De tocht van ongeveer 5 km leidt langs de Guillotinemolen, de Balegemse kerkhoven, de Duivelskapel en andere hoekjes. In de bibliotheek en de Stokerij Van Damme ligt een kaart van het traject of men kan ze downloaden via de website van Toerisme Oosterzele: Wandelroutes Oosterzele | Oosterzele (bibliotheek.be). Vertrek- en eindpunt van de wandeling is Stokerij van Damme, Issegem 2, Balegem.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

REA GARVEY X VIZE

The One
02:56

EMINEM

The Way I Am
02:53

ÖWNBOSS

Move Your Body
02:50

ALAN WALKER, AVA MAX

Alone, Pt. II
02:48

ONEREPUBLIC

Sunshine
Bekijk meer platen