Evergem: gesmoor is start van preventiecampagne

Johan Van Bever
28 februari 2020 - 11:41
Evergem: gesmoor is start van preventiecampagne

Op maandag 2 maart om 10.30 uur vindt de toneelvoorstelling Gesmoor plaats in Cultuurcentrum Evergem. Deze schoolvoorstelling op initiatief van Werkgroep Eigenwijs is het startschot voor het lessenpakket ‘Lol zonder alcohol’, waarmee rond alcohol- en rookpreventie wordt gewerkt.

Werkgroep Eigenwijs is verantwoordelijk voor preventieactiviteiten in het 5e en 6e leerjaar in de Evergemse scholen. De werkgroep bestaat uit de directie van Gemeentelijke Basisschool Belzele en van De Regenboog in Ertvelde, de Jeugddienst en Drugpunt. Leerkrachten krijgen informatie over de digitale ‘Lol zonder alcohol’ koffer, waarmee ze zelf workshops kunnen geven in de klas.

1 op de 100 twaalfjarigen rookt dagelijks, bij dertienjarigen stijgt dat naar 6%, onder veertienjaren 16%, onder vijftienjarigen 28% en van alle negentienjarigen rookt 42% dagelijks. Als je eenmaal rookt, stop je er moeilijk mee.

In deze voorstelling van Educatief Theater Uitgezonderd wordt Tom gevolgd. Hij is 15, geliefd door vrienden en familie, populair op school en succesvol bij het andere geslacht. Enkel … Tom rookt. Althans zijn alter ego. Door de bijzonder vernuftige structuur van de voorstelling leert de toeschouwer twee Tommen kennen. Waar beide versies starten bij één persoon, groeien deze steeds verder uit elkaar door toedoen van de sigaret. Zo krijgen de jongeren heel duidelijk te zien wat het effect van roken kan zijn op lichaam, sociale relaties en gezondheid.

Voor meer informatie: uitgezonderd.be/gesmoor

 

Laatst gespeeld op Accent

11:36
cover of GOLDBAND with You & Me

GOLDBAND

You & Me
11:33
cover of SHANE-D with Don

SHANE-D

Don't Let Me Down
11:31
cover of SAM FELDT with The Confession

SAM FELDT

The Confession
11:27
cover of ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK with Maid Of Orleans

ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK

Maid Of Orleans
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.